Novi ratni brod kineske mornarice

Izvor: RTS, 13.Dec.2013, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi ratni brod kineske mornarice

Na današnjoj ceremoniji u luci Sanija, na južnom ostrvu Hajnan, kineska armija predstavila je novi ratni brod "Sanija", koji će predvoditi novu generaciju borbenih brodova kineske flote.

Novi ratni brod "Sanija" pridružio se mornarici Kineske narodnooslobodilačke armije, saznaje se iz izvora u kineskoj vojsci.

Brod je razvijen i proizveden u Kini, ima kapacitete da napadne neprijateljske brodove i podmornice, a posebno je opremljen za protivvazdušnu odbranu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Na današnjoj ceremoniji u luci Sanija, na južnom ostrvu Hajnan, kapetan broda Van Kai rekao je da je posada kadra da koristi naoružanje na pravi način, kao i da teži očuvanju suvereniteta i doprinosi izgradnji snažne pomorske sile.

Iz izvora u vojsci se navodi da će brod "Sanija" predvoditi novu generaciju borbenih brodova kineske flote.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.