Novi protest PSG ispred Predsedništva, pitanja za Vučića

Izvor: N1 televizija, 13.Jul.2018, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi protest PSG ispred Predsedništva, pitanja za Vučića

Pristalice Pokreta slobodnih gradjana (PSG) i organizacije "Čuvari Starog grada" postavili su pitanja u Pionirskom parku u Beogradu povodom šest meseci od ubistva lidera SDP Olivera Ivanovića i poručili da će odgovarati i oni koji su to uradili i oni koji su politički inspirisali to ubistvo.

Oni su raširili veliki transparent "Ko je ubio Olivera Ivanovića" i nekoliko manjih sa natpisima: "Ko je naručio medijsku satanizaciju Olivera Ivanovića", "Poznaješ li osobu koja >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je naručila ubistvo Olivera Ivanovića", "Ko je Milan Radojičić", kao i "Policajci se stide korumpiranih šefova" i "Kriminalci na slobodi, mirni demonstranti na sudu".

Predsednik PSG Saša Janković upitao je koji su rezultati istrage o ubistvu Ivanovića i da li će na sastanku sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem sledeće srede pitati dokle je stigla istraga o tom ubistvu.

"Zašto Marko Đurić svaki dan laže da se prekidaju pregovori dok se ne nađe ubica Olivera Ivanovića i dok se ne oslobode Srbi? Koga lažeš više", upitao je Janković.

On je predsednika Srbije Aleksandra Vučića pitao da li zna ko su gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić i Milan Radojičić, vlasnik ugostiteljskog objekta u Kosovskoj Mitrovici, koga su mediji okaraktelisali kao vlast u pozadini.

"Da li si saznao ko je Radojičić, za koga kažeš da ga ne znaš, a bio je pored tebe više puta", rekao je Janković.

Janković se obratio i pripadnicima službe bezbednosti koji su čuvali zgradu Predsedništva rečima da su položili zakletvu da bi štitili građane Srbije i čoveka kojeg pitaju ko je ubio Olivera Ivanovića.

Na skupu je bio i predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Sima Spasić koji je pokušao da ometa okupljene uzvikivanjem "Gojko traži pravdu", aludirajući na ubistvo Predraga Gojkovića.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.