Izvor: Piplmetar.rs, 30.Jan.2024, 21:30

Novi premijer Severne Makedonije za zamenike zadržao iste ministre

Betadanas 20:19

Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Novi premijer Severne Makedonije Talat Džaferi (DUI) danas je za svoja za četiri zamenika postavio iste ministre koji su bili vicepremijeri i u vladi njegovog prethodnika Dimitra Kovačevskog (SDSM).
Kako je saopšteno, na prvoj sednici prelazne Vlade Severne Makedonije za sprovođenje izbora Džaferi je informisao da je za prvog zamenika premijera odredio Bojana Maričića (SDSM), ministra bez portfelja zaduženog za >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << evropska pitanja.
Ministar za politički sistem i odnose među zajednicama Artan Grubi (DUI) je vicepremijer zadužen za koordinaciju političkih pitanja resora, Fatmir Bitići (SDSM) za ekonomska pitanja i za koordinaciju sa ekonomskim resorima i investicijama, a Slavica Grkovska (SDSM) za politike dobrog vladanja.
Jedina razlika je to što je dosad, u vladi Dimitra Kovačevskog, prvi zamenik premijera bio Artan Grubi.
Na svojim mestima u vladi Talata Džaferija ostali su svi ministri iz koalicione vlade SDSM i DUI Dimitra Kovačevkog, osim ministra unutrašnjih poslova i rada i socijalne politike koje je dobila opoziciona VMRO DPMNE, kao i tri dopunska ministra – za finansije, za poljoprivredu i za informaciono društvo i administraciju.
Parlamentarni izbori biće 8. maja, u sredu, zajedno sa drugim krugom predsedničkih izbora. Prvi krug za izbor predsednika Severne Makedonije biće u sredu 24. aprila.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti
Najnovije
Region



Zašto su Dodik i Čović najduže na vlasti u BiH? Tema najnovijeg Mosta Radija Slobodna Evropa bila je koliko je jak savez između Milorada Dodika, lidera bosanskohercegovačkih Srba, i Dragana Čovića, lidera bosanskohercegovačkih Hrvata. Sagovornici su bili Slavo Kukić, profesor Sveučilišta u Mostaru, i Srđan Puhalo, socijalni psiholog iz Banjaluke.





Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.