Izvor: Southeast European Times, 28.Jun.2009, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi prelaz na Kipru

28/06/2009

NIKOZIJA, Kipar -- Kiparski predsednik Demetris Kristofijas i lider kiparskih Turaka Mehmet Ali Talat složili su se u petak (26. jun) da otvore novi prelaz između grčkog i turskog dela podeljenog ostvra. Prelaz će se nalaziti u blizini sela Limnitis (na turskom Jesilirmak).

Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo pozdravio je taj korak. "Ovo je vrlo dobra vest i odličan odgovor na poziv koji sam uputio obojici lidera da krenu napred u pregovorima za ponovno ujedinjenje zemlje", rekao je Barozo u saopštenju. (CNA, Fajnenšal Miror, novinska agencija Anadolu, Hurijet, AFP, Rojters, AP, DPA, Sinhua - 26/06/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.