Novi predsednik Tunisa položio zakletvu

Izvor: B92, 23.Okt.2019, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi predsednik Tunisa položio zakletvu

Tunis -- Novoizabrani predsednik Tunisa Kais Sajed položio je u sredu zakletvu tokom ceremonije u parlamentu.

Sajed je tokom govora preneo poruku nade, obećao da će se boriti protiv korupcije i zaštititi slobode, posebno prava žena, preneo je AP.

On je rekao da "neće biti tolerancije za trošenje nijednog centa novca koji pripada narodu", dok se Tunis bori protiv nezaposlenosti i loše ekonomske situacije.

Novi tuniski predsednik je obećao da će se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << boriti sa korenima ekstremizma, rekavši: "Moramo da se ujedinimo protiv terorizma".

Sajed je pobedio na predsedničkim izborima u Tunisu dobivši podršku umerene islamističke partije Enahda, koja je trijumfovala na nedavno održanim parlamentarnim izborima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi predsednik Tunisa Kais Said položio zakletvu

Izvor: Beta, 23.Okt.2019

Novoizabrani predsednik Tunisa Кais Said položio je danas zakletvu na ceremoniji u Parlamentu.U svom govoru Said je obećao da će se boriti protiv korupcije i za zaštititu sloboda, posebno prava žena.Said je rekao da "neće biti tolerancije prema trošenju novca naroda".Tunis se bori protiv nezaposlenosti...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.