Novi predsednik HDZ-a sinoć plašio stranku Nikolićevom pobedom?

Izvor: Vesti-online.com, 21.Maj.2012, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi predsednik HDZ-a sinoć plašio stranku Nikolićevom pobedom?

Dosadašnja predsednice opozicione Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Jadranka Kosor sinoć je izgubila na stranačkim izborima, pošto je završila na trećem mestu. Na njeno mesto izabran je bivši ministar unutrašnjih poslova i šef tajnih službi Tomislav Karamanko, koji je u drugom krugu pobedio lekara Milana Kujundžića, novo lice na hrvatskoj političkoj sceni.

Novi predsednik HDZ-a je naglasio da će "oštro braniti nacionalne interese", a da je njegova stranka istorijska >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i da poziva na istorijsku odgovornost.

Hrvatski mediji navode da je tokom noći, kada je održavan drugi krug partijskih izbora Karamanko slao SMS svojim stranačkim kolegama u kome je pisalo: "U Srbiji je pobijedio Nikolić, zar mislite da mu se može suprotstaviti pjesnik u bijeloj kuti?"

Jedan od najrazočaranijih u rušenje partijskog vrha HDZ-a bio je Vladimir Šeks, koji je gorak ukus svog i Kosorkinog poraza spirao pivom i psovkama. "Meni nekad baš dođe da opsujem, kao recimo sada. Nek' ide sve u p.... m......", rekao je Šeks novinarima.

Jadranka Kosor je stranku napustila rečima da će odmah spakovati svoje stvari i isprazniti prostorije, a tokom dana čestitati pobedniku. U stranci su se mogli čuti i komentari da je izbor Karamanka za predsednika "samoubistvo HDZ-a", dok mnogi, ne želeći da im se otkrije ime, kažu da im smeta Karamankova svita policajaca, bezbednjaka i drugih opasnih likova.

Opšti utisak je da, bez obzira na pobednika, od danas kreće čistka u najvećoj hrvatskoj opozicionoj partiji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Novi predsednik HDZ je Tomislav Karamarko

Izvor: Telegraf.rs, 21.Maj.2012

Ministar unutrašnjih poslova u prethodne dve hrvatske vlade izabran na mesto šefa HDZ-a, nakon što je osvojio glasove 971 delegata

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.