Novi pokušaj DRŽAVNOG UDARA u Sudanu

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2019, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi pokušaj DRŽAVNOG UDARA u Sudanu

U Sudаnu je pokušаn držаvni udаr, sаopštilа je lokаlnа televizijа.

Vladajući Vojni savet Sudana saopštilo je da je sprečen pokušaj državnog udara u toj državi.

Kako navodi AP, navodni incident se dogodio samo nekoliko dana nakon što su se vojska i prodemokratska koalicija dogovorili o zajedničkom savetu koji će imati vlast u zemlji do održavanja izbora.

General-pukovnim Gamal Omar, jedan od članova Vojnog saveta, kaže da je uhapšeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 16 aktivnih i penzionisanih vojnih oficira.

Prema njegovim rečima, snage bezbednosti trenutno tragaju za liderom grupe koja je pokušala državni udar, kao i za drugim umešanima.

Ime vođe grupe za sada nije poznato.

Despite today’s developments, the situation in #Sudan appears to be stabilizing due to the power sharing agreement between the military and the civilian opposition. https://t.co/AHULxwloQP

— Shahab (@SSMoghadam) July 11, 2019

Vojni savet i prodemokratska koalicija postigli su sporazum prošle nedelje o zajedničkom savetu koji bi bio na vlasti oko tri godine, dok se organizuju sledeći izbori.

Sudan se trenutno nalazi u, kako navodi AP, političkom ćorsokaku. Višedecenijski predsednik Sudana Omar al-Bašir svrgnut je pučem sa vlasti u aprilu.

Pogledajte rezultate

NAUČNICI UPOZORAVAJU: Od ovih ZARAZA nakon POPLAVA zdravlje vam može biti drastično ugroženo! Svetu preti katastrova (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.