Novi pad cena soje, kukuruza i pšenice na Produktnoj berzi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2022, 17:28

Novi pad cena soje, kukuruza i pšenice na Produktnoj berzi

Cena soje pala je za 5,8 posto, kukuruza za 3,1 a pšenice za 1,44 posto dok je obim trgovanja ove nedelje povećan, navodi se u nedeljnom izveštaju o trgovanju na Produktnoj berzi. Kukuruzom se trgovalo u rasponu od 32 do 32,5 dinara za kilogram bez PDV-a, a ponderisana cena iznosi 32,21 dinara.

Najviše se trgovalo pšenicom čija cena je bila u rasponu od 33,8 do 37,5 dinara za kilogram bez PDV-a, dok nedeljna pondersana cena pšenice iznosi 34,42 dinara.

Jedistvena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << cena soje po jedinom zabeleženom ugovoru bila je 65 dinara za kilogram bez PDV-a.

Cena ove uljarice je niža za oko 11 posto nego pre godinu dana.

Suncokretova sačma prodata je po 34 dinara za kilogram bez PDV-a početkom nedelje a krajem nedelje cena je bila 33,8 dinara.

Pad cene u odnosu na prethodnu nedelju je 2,4 posto.

Na Produktnoj berzi tokom nedelje trgovano je ukupno 2.448 tona robe čija finansijska vrednost iznosi 93,7 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novi pad cena kukuruza, soje i pšenice na Produktnoj berzi

Izvor: 24sedam.rs, 09.Dec.2022

Ukupan obim trgovanja ove nedelje je povećan, navodi se u izveštaju o trgovanju na Produktnoj berzi

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.