Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Sep.2014, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi nemiri i hapšenja u Fergusonu

Mjesec dana nakon ubistva afroameričkog tinejdžera Majkla Brauna, građani Fergusona ponovo su počeli sa protestima, a kako CNN prenosi, osmoro lica je uhapšeno.

U avgustu je održano nekoliko mirnih protesta jer je ubistvo počinio bijeli policajac. Prošle sedmice stanovnici Fergusona i okolnih mjesta u saveznoj državi Misuri su ponovo počeli da se okupljaju na mjestu ubistva.

Kako CNN javlja na ulici se nalazilo oko 150 ljudi koji su počeli da bacaju kamenje i flaše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << na lokalnu policijsku stanicu i njene zaposlene. Nije bilo povređenih, a njih osmoro je odvedeno na saslušanje.

Nedavno je jedan policajac ranjen u ruku nakon manje prepirke,a za osumnjičenim se još uvek traga. Međutim lokalne vlasti smatraju da to ne bi trebalo povezivati sa ubistvom Brauna.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.