Novi napadi u Iraku

Izvor: RTS, 17.Avg.2013, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi napadi u Iraku

Ubijeno 12 policajaca i vojnika u gradovima u Iraku. Kamion-bomba eksplodirao u luci Um Kasr. Još uvek niko nije preuzeo odgovornost za napade.

U Iraku napadači iz vatrenog oružja ubili su 12 policajaca i vojnika, dok je kamion-bomba eksplodirao u luci Um Kasr.

U krvavom napadu na vojni punkt, koji se dogodio pre zore u gradu Madain, jugoistočno od Bagdada, poginula su petorica vojnika, dok su trojica ranjena, izveštava AFP.

Severno od Bagdada, u gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tikrit, grupa militanata ubila je četiri policajca dok su kupovali blokove leda za rashlađivavanje policijskih punktova u ovim vrelim danima.

U napadu u nemirnoj oblasti Mukdadijah, u provinciji Dijala, severno od Bagdada, naoružani napadači ubili su trojicu vojnika.

Na parkingu luke Um Kasr, na krajnjem jugu Iraka, eksplodirao je kamion-bomba, oštetivši jedan brod i nekoliko obližnjih kamiona.

Za napade još niko nije preuzeo odgovornost, ali je činjenica da militantne sunitske snage, povezane sa Al-Kaidom, često preduzimaju napade na snage bezbednosti, nezadovoljne vladom kojom dominiraju šiiti.

Irački premijer Nuri al-Maliki objavio je pre nekoliko dana da je više od 800 pripadnika militantnih grupa uhapšeno dok ih je na desetine ubijeno.

Portparol iračkog ministarstva unutrašnjih poslova, brigadni general Saad Maan, saopštio je kako su bezbednosne snage u Tikritu ubile jednog od najvažnijih ljudi Al-Kaide i zarobile dvojicu njegovih pomagača. Maan nije obelodanio identitet ubijenog.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.