Novi napad u Crvenom moru

Izvor: B92, 31.Dec.2023, 10:02

Novi napad u Crvenom moru

Britanska Pomorska trgovinska agencija saopštila je da je napadnut jedan brod u Crvenom moru, oko 112 kilometara severozapadno od jemenske luke Hodida.

UKMTO navodi da je neidentifikovano plovilo prijavilo da su tri mala čamca izvela napad i da je došlo do razmene vatre u kojoj niko od posade broda nije povređen, prenosi Rojters.

Američka Centralna vojna komanda (CENTCOM) saopštila je ranije danas da su američki ratni brodovi USS Graveli i USS Labun oborili iznad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crvenog mora dva projektila ispaljena u subotu iz Jemena, sa područja koje kontrolišu pobunjenici Huti.

Meta napada jemenskih pobunjenika je bio komercijalni, kontejnerski brod koji je plovio u južnom delu Crvenog mora, naveo je CENTCOM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRAMAU CRVENOM MORU Huti napali brod, američka ratna mornarica oborila dve rakete

Izvor: Blic, 31.Dec.2023

Britanska Pomorska trgovinska agencija (UKMTO) saopštila je danas da je napadnut jedan brod u Crvenom moru, oko 112 kilometara severozapadno od jemenske luke Hodida.

Nastavak na Blic...

KRVAVI OBRAČUN HUTA I AMERIČKE MORNARICE KOD OBALE JEMENA: Helikopteri potopili 3 čamca sa militantima NEVIĐEN HAOS U CRVENOM MORU

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Dec.2023

Huti aktivno napadaju brodove pro-izraelskih zemalja otkako je počeo sukob u Gazi..Helikopteri američke mornarice potopili su tri čamca Huta tokom žestokog sukoba u Crvenom moru...Centralna komanda SAD navela je da su Huti prethodno napali brod Hangdžou danske brodarske kompanije Maersk. Prethodno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.