Novi napad na srpsku porodicu u Klini!

Izvor: Mondo, 23.Maj.2015, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi napad na srpsku porodicu u Klini!

Srbin povratnik iz sela Dugonjevo u opštini Klina Vlado Rašković ponovo je bio meta pljačke, čime je nastavljena serija incidenata u kojima su žrtve srpski povratnici i njihova imovina u ovoj metohijskoj opštini.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Načelnik Pećkog okruga Vinka Radosavljević rekla je da je u poslednjih mesec dana ovo treći napad na porodicu Rašković i njihovu imovinu, te upitala da li će neko od predstavnika međunarodne zajednice reagovati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << radi zaustavljanja nasilja nad srpskim povratnicima na Kosovu.

Ona je dodala da Rašković nije fizički napadnut ovog puta, ali da su mu otete neke od ličnih stvari i da je on slučaj prijavio pripadnicima Kosovske policije u ovom mestu, javili su mediji u Srbiji.

"Situacija je krajnje alarmantna", rekla je Radosavljevićeva i dodala da su ovakvi incidenti prevršili svaku meru i da su Srbi povratnici u beznadežnom stanju, u strahu za svoje živote i imovinu.

Ranije su Raškoviću, koji se u Dugonjevo vratio pre pet godina, kradljivci ukrali poljoprivredne mašine.

U opštini Klina u poslednjih mesec dana dogodilo se više napada na Srbe povratnike, a njihova imovina je stalno na meti pljačkaša.

Kosovska policija pre nekoliko dana uspela je da uhapsi sedam osoba koje su osumnjičene za neke od napada na Srbe povratnike u opštini Klina.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Ima li kraja nasilju: Još jedan napad na Srbe u Klini

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2015

Srbin povratnik iz sela Dugonjevo u opštini Klina Vlado Rašković ponovo je bio meta pljačke, čime je nastavljena serija incidenata u kojima su žrtve srpski povratnici i njihova imovina u ovoj metohijskoj opštini...Načelnik Pećkog okruga Vinka Radosavljević rekla je da je u poslednjih mesec...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.