Novi most preko Tamiša uspešno prošao ispitivanja

Izvor: Blic, 14.Okt.2015, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi most preko Tamiša uspešno prošao ispitivanja

Novi most preko reke Tamiš, na levom koloseku pruge Beograd - Pančevo, uspešno je prošao sva statička i dinamička ispitivanja, saopštila je danas kompanija "RŽD Internešnel".

Izgradnja mosta dužine 242m preko reke Tamiš, sa glavnom konstrukcijom od 82m i sa pet prilaznih konstrukcija, bila je završena polovinom septembra, nakon čega su počela ispitivanja.

Očekuje se da će konstrukcija metalno-rešetkastog nosača od legiranog čelika moći da se koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << još najmanje 100 godina.

Kolovozni deo mosta ima kontinuiranu konstrukciju šinskog koloseka koja omogućava propuštanje modernih teretnih vozova brzinom do 120 kilometra na čas.

Most je obojen savremenim materijalima koji će obezbediti pouzdanu zaštitu od korozije najmanje 25 godina.

Modernizacija linije Beograd - Pančevo vredi više od 90 miliona dolara, a sadrži rekonstrukciju postojećeg koloseka, izgradnju i elektrifikaciju novog koloseka na deonici dužine 16 kilometra, kao i izgradnju železničke infrastrukture duž trase.

Projekat je sproveden uz angažovanje srpske kompanije "Mostogradnja", a sagrađen je prema važećim evropskim normama projektovanja i uz poštovanje evropskih standarda kvaliteta, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.