Izvor: Blic, 17.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi ministri

Ova Vlada koja je izabrana u sred noći, kao da je daleko bilo reč o zavereničkoj grupi, nastala je iz velike nužde. Nadmudrivanja koja su trajala mesecima presekao je strah od moguće izolacije i ozbiljne, opravdane ljutite poruke koje su stizale iz Evrope i sveta. Tek onda je, zbog velike nužde, došlo do dogovora, ali smo opet dobili Vladu koja je prost zbir stranačkih interesa i apetita personalizovanih kroz broj ministara.

Tako, dosadašnji prvi čovek energetike postaje ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vera, valjda zato što peva u crkvenom horu, a pomoćnica ministra odbrane postaje ministar sporta i mladih zbog možda bolje regrutacije. Pa onda, nekadašnji čelnik Agencije za privatizaciju, koji je gotovo najuren zbog sukoba interesa i sumnji u njegov čestit rad, seda u fotelju ministra finansija. Ko zna, možda aktuelni prvi čovek državne kase i javnih para dokaže nemoguće, pa ispadne da je dobro da „lisica meso čuva". Jasno, velika nužda je napravila ovu Vladu i otud toliko čudnih, pa čak u dosta slučajeva, nekompetentnih ministara sa sumnjivim poštenjem i znanjem.

Izvesno je, kako to kaže profesor Vojin Dimitrijević, da imamo ministarske feude u vlasništvu partija. Više će ministri zazirati od šefova svojih stranaka nego od važećeg Ustava i zakona. Naprosto, stranački lideri ih postavljaju i smenjuju, jer kršenje pravnih normi odavno više liči na sportsku disciplinu, nego što je razlog za zatvor. Elem, dobili smo vladu koja nema pravo na 100 dana jer su to njihove stranke odavno potrošile, a „u Srbiju je konačno stiglo blagostanje jer je narod sit svega".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.