Novi menadžment preuzeo upravljanje Železarom Smederevo

Izvor: Prva.rs, 23.Mar.2015, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi menadžment preuzeo upravljanje Železarom Smederevo

"Sastank su vodili Gudiš i Kamaraš sa svojom ekipom koja za sada broji šest menadžera, a očekujemo da drugi dođu do kraja nedelje. Za otprilike dve nedelje u Smederevo treba da stigne i ceo tim od 24 menadžera", rekao je Tanjugu izvršni direktor Železare Bojan Bojković.

Kada je reč o članovima srpskog tima, koji će pratiti upravljanje Železarom, Vlada Srbije tek treba o tome da donese odluku.
Bojković kaže da su već postavljena nova pravila i da je "palica predata".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << />"Upravljanje je predato Gudišu i Kamarašu, oni se za sada upoznaju sa detaljima koji ne mogu da se vide iz administrativnih papira koje smo im davali tokom celog procesa", rekao je Bojković precizirajući da su u pitanju tehnički detalji o visokoj peći, čeličani, toploj i hladnoj valjaonici...

Kako je rekao, nakon toga u razgovorima će se preći na nabavku sirovina i prodaju i očekuje se da će sastanci trajati skoro ceo dan.

Bojković je kazao da su radnici bili euforični, ali da je i njima sada jasno da je sve ono što je obećano i ispunjeno.
"Došao je ozbiljan menadžerski tim, to su za sada videli direktori sektora, a ljudi naravno znaju celu tu ekipu od ranije", rekao je Bojković.

Očekuje se, kaže, da Gudiš, koji će biti predsednik Nadzornog odbora, prođe fabrikom, s obzirom na to da je najavio da će svakog dana izdvojiti tri, četiri ili pet sati za šetnju kroz fabriku, kako bi se upoznao sa detaljima i ljudima u pogonima.

Gudiš će to raditi kako bi kasnije, kako je rekao, mogao lakše da donosi strateške odluke.

Predstavnici sindikata su rekli Tanjugu da su spremni za nove izazove, zahvalili državi na pomoći i poručili da će se odužiti tako što će svojim radom povećati učešće Železare u bruto domaćem proizvodu.
"Ovo je novi početak posle svih iščekivanja, nadanja i propalih tendera, ne samo za radnike Železare već i za ceo grad i metalsku industriju", istakao je predsednik Samostalnog sindikata u Železari Siniša Prelić.

On je kazao da njegove kolege ne kriju zadovoljstvo što će konačno imati mirniju situaciju, kao i da su proteklih dana dobijali podršku od sugrađana s obzirom da će i oni zahvaljujući radu Železare imati novu šansu.
"Dobio sam veliki broj poziva, od kolega iz Prve Petoletke u Trsteniku, EI Niš, iz Majdanpeka, Bora, Novog Sada i Pančeva, koji su nas sve pozdravili sa željom da i njih nešto slično zadesi", rekao je Prelić.

On je dodao da ta preduzeća vide šansu u povećanju proizvodenje smederevkse Železare.

Kada je reč o poslu, ističe Prelić, radnici Železare znaju da rade i tu neće biti nikakvih problema, samo treba novi menadžment da obezbedi dovoljno sirovina i tržište.

Predsednik Sindikata ASNS u Železari Saša Čolić poručio je da su radnici apsolutno spremni da pruže svoj maksimum s obzirom da su dugo čekali ovaj trenutak.

Prema njegovim rečima, u Železari sada postoji dobra kombinacija iskusnih radnika i vrhunskih menadžera sa dobrim referencama.

Čolić kaže da sada ima i dovoljno novca tako da će radnici u potpunosti moći da ispune zadatke.
"Zahvalni smo državi koja je mnogo učinila za nas i sada smo u prilici da joj vratimo tako što će oko 5.000 zaposlenih podići bruto domaći proizvod za jedan odsto u ovoj godini", rekao je Čolić i izrazio očekivanje da će sledeće godine biti profita, ali i da će zarade biti veće.

Predsednik Sindikata Nezavisnost u Železari Mileta Gujaničić je takođe istakao da su radnici vrhunski obučeni, poznaju sve procedure i mogu da odgovore svim izazovima bilo gde u Evropi.

On je kazao da bi radnici mogli da odgovore zahtevima i u najmoćnijim sličnim firmama i da zato i očekuju da će u narednom periodu imati i veće povećanje plata od deset odsto koliko je predviđeno.

Gujaničić je rekao da će proces prilagođavanja, kako radnika tako i menadzmenta trajati, kao i da će zaposleni odgovoriti na sve što se pred njih postavi.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.