Novi komandant Kfora Folker Hablauer

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2012, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi komandant Kfora Folker Hablauer

BERLIN -

Nemački general-major Folker Halbauer biće novi komandant Kfora na Kosovu i na toj funkciji će naslediti general-majora Erharda Drevsa, prenose danas nemački mediji informaciju agencije DPA.

Primopredaja dužnosti planirana je za 7. septembar, a novi komandant Kfora rođen 1955. godine u pokrajini Baden-Virtemberg, šef je štaba nemačkih kopnenih snaga u Ministarstvu odbrane, navode mediji.

Halhuber je od stacioniranja međunarodnih trupa na Kosovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 1999. godine šesti nemački komandant Kfora, podsećaju mediji, navodeći da nemački Bundesver na Kosovu ima 872 vojnika, od ukupno 5.600 pripadnika Kfora i da je, posle italijanskog, nemački kontigent drugi po veličini.

Mediji ocenjuju da je godina u kojoj je komandant bio Drevs bila obeležena problemima.

Za njegovog prethodnika, generala Erharda Bilera, kaže se da je uspeo da posreduje u kompromisu između srpske i albanske strane i tako omogući pregovore pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Mediji javljaju i da je ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi nedavno ponovo izrazio razočaranje zbog nedovoljne prodornosti vojnika Kfora i da su, takođe, i Srbi prebacili međunarodnim trupama neuspeh.

Medijskim savetnicima generala Drevsa nije uspelo, navode mediji, da ni u albanskim, ni u srpskim medijima pronađu razumevanje za akcije Kfora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.