Novi klinički centar u Nišu ponovo postaje KOVID-bolnica

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jul.2020, 14:31

Novi klinički centar u Nišu ponovo postaje KOVID-bolnica

Novi Klinički centar u Nišu postaće za par dana ponovo KOVID-bolnica pošto se broj obolelih od KOVIDA-19 u toj zdravstvenoj ustanovi povećava svakodnevno u proseku za 20 do 30, potvrdio je danas zamenik direktora KC Niš Vladan Ćosić.

Prema njegovim rečima u tri KOVID-bolnice u starom delu Kliničkog centra hospitalizovano je 207 pacijenata, a mesta ima za još 66.

"Od petka smo krenuli s postepenim preseljenjem pacijenata i pripremama novog kliničkog sistema >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za prijem obolelelih od korona virusa. Napravili smo neku vrstu rezervnog plana za sve klinike koje treba da se sele", istakao je Ćosić na konferenciji za novinare.

On je rekao da iz novog KC neće biti iseljen Urgentni centar sa 80 do 90 kreveta za zbrinjavanje urgentnih pacijenata.

Ćosić je kazao da će pacijenti koji nisu KOVID-pozitivni biti zbrinjavani u klinikama u starom delu KC i u Vojnoj bolnici.

Prema njegovim rečima, u protekla 24 časa u niškom Kliničkom centru preminuo je jedan pacijent sa potvrđenim korona virusom, a od 2. jula do danas osmoro.Ćosić je rekao da ne raspolaže podatkom o broju preminulih u KOVID-bolnicama kod kojih virus nije laboratorijski potvrđen.

"Od juče je situacija što se tiče testiranja PSR testovima značajno povoljnija.

Veterinarski institut je prihvatio da na dnevnom nivou obavi do 200 testova, isključivo za Klinički centar", kazao je Ćosić.

Dodao je da su juče uzeti uzorci 100 pacijenata i zdravstvenih radnika, dok je danas testirano oko 80 lica.

"Trenutno je zaraženo 18 naših kolega, a njih 132 je ozdravilo", izjavio je Ćosić.

Direktor Klinike za infektivne bolesti Miodrag Vrbić rekao je da ta ustanova svakodnevno ima veliki broj pacijenata koji se javljaju sa zahtevom za testiranje, ali, kako je rekao, testiraju se samo oni koji imaju tegobe koje odgovaraju Kovidu-19.

Rukovodilac dečije KOVID-bolnice u Nišu Anđelka Slavković izjavila je da se na tom odeljenju leči 12 dece i dodala da su svi u stabilnom zdravstvenom stanju, s blagom kliničkom slikom.

Slavković je navela da bolničko lečenje dece uglavnom traje tri do pet dana, posle čega idu na kućno lečenje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Nišu od 2. jula od kovida umrlo osmoro ljudi, nepoznat broj suspektnih

Izvor: Danas, 06.Jul.2020

Vladan Ćosić, zamenik direktora Kliničkog centra(KC) Niš rekao je danas da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi od 2. jula preminulo osmoro pacijenata od posledica kovida 19.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.