Novi državni praznik i menjanje kalendara – stižu reforme

Izvor: B92, 14.Avg.2022, 12:26

Novi državni praznik i menjanje kalendara – stižu reforme

Talibani su 15. avgust proglasili državnim praznikom u čast godišnjice ulaska u Kabul.

Time su počeli da preuzimaju vlast u Avganistanu, navodi se u dokumentu u koji je agencija RIA Novosti imala uvid.

Istovremeno, talibani obećavaju da će izbaciti iz kalendara jedan broj nacionalnih praznika. Početkom avgusta 2021. godine, talibani su pojačali ofanzivu protiv vladinih snaga, a u Kabul su ušli 15. avgusta.

U noći 31. avgusta, američka vojska je napustila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aerodrom u Kabulu, okončavši skoro 20 godina vojnog prisustva SAD u Avganistanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Godinu dana talibanske vlasti u Avganistanu

Izvor: RTS, 15.Avg.2022, 08:24

Talibani su 15. avgust proglasili državnim praznikom. To je početak njihovog ulaska u Kabul i preuzimanja vlasti u Avganistanu. Ono od čega su stanovnici strahovali vratilo se – brutalni režim iz devedesetih, kada su pod čvrstom talibanskom kontrolom u zemlji, kamenovanja i pogubljenja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.