Izvor: B92, 24.Mar.2012, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi dokazi o pogibiji radnika RTS

Beograd -- Tužilaštvo će bez odlaganja razmotriti nove dokaze i pokrenuti postupke protiv odgovornih za pogibiju 16 radnika RTS, kaže zamenica republičkog javnog tužioca.

Gordana Janićijević je to izjavila tokom sastanka sa porodicama poginulih radnika RTS-a i predstavnicima Komiteta pravnika za ljudska prava.

"Obavešteni smo da ima prostora za dalje istražne postupke", rekla je ona.

U saopštenju se podseća da je Specijalno tužilaštvo za organizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kriminal početkom februara obavestilo Republičko javno tužilaštvo da bi pojedinci, koji nisu bili obuhvaćeni suđenjem bivšem direktoru RTS-a Dragoljubu Milanoviću, mogli biti podvrgnuti krivičnom gonjenju na temelju dostupnih dokaza.

Predstavnici porodica izvestili su republičko tužilaštvo o svom zahtevu da se ti ljudi u eventualnim optužnicama tretiraju kao funkcioneri konkretnih državnih tela koji su primili i izvršili konkretna naređenja, a ne kao izolovani pojednici.

Porodice su, kako je navedeno, prve krupne dokaze o eventualnoj krivici vojnog i državnog vrha za smrt svojih najdražih podneli Specijalnom tužilaštvu pre šest godina, a pre tri godine i formalni zahtev za pokretanje procesa, potkrepljen novim dokazima.

U potpisu saopštenja stoje Komitet pravnika za ljudska prava i majka jednog od poginulih radnika RTS-a Žanka Stojanović.

U bombardovanju RTS-a noću 23. aprila poginuli su Jelica Munitlak, Ksenija Banković, Darko Stojmenovski, Nebojša Stojanović, Dragorad Dragojević, Dragan Tasić, Aleksandar Deletić, Slaviša Stevanović, Siniša Medić, Ivan Stukalo, Dejan Marković, Milan Joksimović, Branislav Jovanović, Milan Janković, Tomislav Mitrović i Slobodan Jontić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tužilaštvo spremno da razmotri nove dokaze

Izvor: NaDlanu.com, 24.Mar.2012

BEOGRAD, 24. marta 2012. (Beta) - Porodice poginulih radnika RTS-a i predstavnici Komiteta pravnika za ljudska prava sastali su se sa zamenicom republičkog javnog tužioca koja im je poručila da je tužilaštvo spremno da razmotri nove dokaze i pokrene postupke protiv odgovornih za pogibiju 16 radnika...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.