Novi dokazi Rusa: Turci napali iz zasede

Izvor: B92, 27.Nov.2015, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi dokazi Rusa: Turci napali iz zasede

Turski vojni avioni napravili su zasedu za ruski Suhoj-24, rekao je general ruskih vazduhoplovnih snaga Viktor Bondarev.

Kako je on naveo, da nije bilo zasede turski avioni ne bi imali dovoljno vremena da polete iz baze, prenosi "Sputnjik".

Turska je pratila ruski vojni avion 34 minuta pre nego što je došlo do obaranja, rekao je Bondarev, dodajući da je Turska upozorena na ruske avione i da je iz zasede čekala napad.

“Radarski snimci dokazuju da su dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aviona F-16 patrolirala u toj zoni sat i 45 minuta na visini od oko 2.400 metara, što govori o namernoj akciji i njihovoj nameri da napadnu iz zasede“, naveo je Bondarev.

Prema njegovim rečima, ruski piloti nisu dobili nikakva upozorenja, kao i da je turski avion 40 sekundi bio u sirijskom vazdušnom prostoru.

“Prema radarskim podacima, turski avion je upao u sirijski vazdušni prostor oko dva kilometara, dok ruski vojni avioni nikada nisu prešli tursku granicu“, naglasio je on.

Prema podacima sirijskog vazuhoplovstva “primećeno je kretanje objekta iz Turske brzinom od 810 km/h“.

Su-24 oboren je na udaljenosti od 5,5 km od turske granice, odmah nakon što je izvršena akcija bombardovanja terorista.

“Nakon dostizanja blizine dovoljne za ispaljivanje rakete (5-7 kilometara), što dokazuje da je Turska prekršila sirijski vazdušni prostor, turska letelica je smanjila visinu leta, krenula desno i nestala sa radara“, rekao je on.

Turska je oborila ruski vojni avion 24. novembra, Jednog od pilota ubili su sirisjki pobunjenici dok se spuštao padobranom, dok je drugi pilot preživeo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.