Novi direktor Vinče - Bojan Radak

Izvor: Mondo, 12.Dec.2012, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi direktor "Vinče" - Bojan Radak

Bivši čelnik Jovan Nedeljković razrešen između ostalog i zbog dugova od oko 123 miliona dinara.

Direktor Instituta za nuklearne nauke "Vinča" Jovan Nedeljković rezrešen je te funkcije, potvrdio je danas Tanjugu državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Radivoje Mitrović.

Nedeljković je razrešen jednoglasnom odlukom članova Upravnog odbora (UO) "Vinče", na šta je resorni ministar Žarko Obradović dao saglasnost.

Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Odbor je na jučerašnjoj sednici predložio Bojana Radaka za vršioca dužnosti direktora, naučnog savetnika iz "Vinče", što je ministar Obradović odobrio, rekao je Mitrović Tanjugu.

UO "Vinče" zatražio je još u julu smenu Nedeljkovića, zbog, kako su naveli, nezadovljstva njegovim radom i stanja u tom institutu.

Predsednik UO Dragan Domazet rekao je tada Tanjugu da se Nedeljkoviću zamera i što nije poštovao odluke UO, nije dostavio plan reorganizacije, a izveštaj i plan rada nisu bili u odgovarajućoj formi.

Takođe, načinjeni su i veliki dugovi od, kako je tvrdio Domazet, oko 123 miliona dinara.

(Tanjug Foto Ilustracija Guliver Getty)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smenjen direktor Instituta Vinča

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Dec.2012

Direktor Instituta za nuklearne nauke "Vinča" Jovan Nedeljković rezrešen je sa te dužnosti, rekao je danas državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Radivoje Mitrović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.