Novi detalji tragedije kod Valjeva: Kolega predosećao tragediju, zvao Milana i Velimira da ne prelaze prugu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2018, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi detalji tragedije kod Valjeva: Kolega predosećao tragediju, zvao Milana i Velimira da ne prelaze prugu!

Strašna tragedija

Milan Kojić (49) i Velimir Đedović (51), obojica iz Valjeva, koji su poginuli juče ujutru na pruzi Beograd - Bar, kada je na njihov "golf 2" naleteo brzi voz u selu Popučke, iza sebe ostavili su sedmoro dece. Trojica njihovih kolega imala su sreće jer nisu krenula sa njima na posao.

Pročitajte i:

Loš predosećaj

Nesreća se dogodila na pružnom prelazu u Popučkama, gde je ranijih godina nastradalo nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osoba. Za volanom "golfa 2" bio je Milan Kojić, koji je zajedno sa Đedovićem krenuo po kolegu koji živi sa druge strane pruge. Inače, Kojić je prošle nedelje kupio ovaj automobil.

- Trebalo je da idemo u Beograd, gde smo imali zakazan posao. Milan i Velimir su krenuli po mene. Kao da sam nešto predosećao, Milana sam tog jutra dva puta zvao da mu kažem da ne prelazi prugu i da ću ga sačekati na magistrali, međutim, nije mi se javio na telefon. Nekoliko minuta posle mojih poziva njih je udario voz. Bio sam kod kuće i čekao sam, ne znajući šta im se dogodilo. Mislio sam da Milan nije uspeo da upali automobil. Tek kasnije sam čuo za nesreću - kaže kolega Borivoje Nićiforović.

Automobil je završio u obližnjoj reci Krivošiji.

- Telo Velimirovića odmah smo pronašli, dok je Kojićevo telo bilo u reci. Najpre smo imali informaciju da je u kolima bio i njihov treći kolega iz Valjeva, ali ispostavilo se da je odustao od puta. Veća tragedija je izbegnuta jer još jedan kolega nije pošao sa njima - navode izvori.

Kojić je iza sebe ostavio petoro dece, a Velimirović dvoje. Komšije Kojića, koji žive u selu Popučke, ispričali su da je Milan bio vredan.

Oženio se Filipinkom

- Milan se borio da zaradi svaki dinar da bi prehranio porodicu. Video sam ga veče pre pogibije, kada sam mu bio na slavi. Iz prvog braka ima dvoje dece, dok u braku sa Filipinkom Nanet Duro, koju je upoznao dok je radio na Kipru, ima malu devojčicu, koja još nije krenula u školu, kao i sina i ćerku osnovce. Žena mu ne radi, još uvek nije dobila naše državljanstvo - ispričao je komšija.

Podsećamo, nesreća se dogodila nešto posle 5 časova na pruzi Beograd-Bar u prigradskom naselju Popučke, na putnom prelazu prema kompaniji “Bosis”, kada je brzi voz koji se kretao iz pravca Bara naleteo na “golf 2” u kojem su bila dvojica muškaraca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.