Novi detalji: U Zagrebu uz transparent Je*aćemo srpske žene i decu pevali Ubij Srbina FOTO

Izvor: B92, 12.Jun.2020, 19:03

Novi detalji: U Zagrebu uz transparent "Je*aćemo srpske žene i decu" pevali "Ubij Srbina" FOTO

Policija je privela četvoricu pripadnika grupe "Bad Blue Boys" koje dovodi u vezu s transparentom "Je*aćemo srpske žene i decu".

Policija, uprkos drugačijim informacijama, juče nije pronašla nikoga od petnaestak mladića koji su zapalili baklje i podigli gnusnu poruku na kojoj je, povrh svega, i ustaško "U", uz zastave HOS-a, navodi portal Indeks.

Tada za taj transparent policajci nisu ni znali, nego su dobili dojavu od komšija koji nisu bili oduševljeni onim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što im se događalo pod prozorima.

Kako Indeks saznaje, grupa je tokom dana u Kustošijanskoj ulici crtala navijački grafit koji je zapravo verzija poznatog transparenta navijačke grupe "Bad Blue Boys", a uspešno crtanje proslavila je uz baklje i transparent "Je*aćemo srpske žene i decu".

Kako ovaj portal dalje navodi, uz jezivi transparent i zastave HOS-a istakli su i obeležja Crvene zvezde i Partizana koji su, pretpostavlja se, oduzeti u navijačkim okršajima.

Ali policija je, kada je izašla na teren, znala tek za remećenje javnog reda i mira. Na licu mesta, potvrdila je danas zagrebačka policija, nisu zatekli nikoga, što znači da se grupa udaljila pre dolaska policajaca.

Nakon što je fotografija koju je slikao fotograf Nikola Šolić danas u medije dospela posredstvom Srpskog narodnog veća, koje ju je prvo objavilo, policija je privela četvoricu muškaraca.

Indeksu je Šolić ispričao kako je u trenutku gnusnog performansa slučajno prolazio ulicom. Sve se odvijalo, kako navodi, oko 21 sat.

"Inače idem autobusom i verovatno ne bih ni primetio, a sad sam išao peške. Čuo sam kako viču onu pesmu 'Ubij, ubij Srbina' koja se toleriše već 30 godina na stadionima, puno sam je puta čuo s obzirom da sam radio i kao sportski fotoreporter. Uslikao sam tri slike s mobilnim telefonom i objavio ih zbog pjesme koju su pevali, a tek kada su mi ljudi počeli slati poruke shvatio sam kakvu su poruku držali", ispričao je Šolić.

Kazao je kako se sve odvijalo nasred ulice, ispred jednog kafića, koji se inače iznajmljuje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.