Novi detaji o slučaju otetih beba – Mladen Radivojević mnogim roditeljima dao nadu VIDEO

Izvor: B92, 19.Okt.2021, 20:17

Novi detaji o slučaju otetih beba – Mladen Radivojević mnogim roditeljima dao nadu VIDEO

Godinama javnost potresa afera o ukradenim bebama iz porodilišta širom bivše Jugoslavije, zbog čega za svojim biološkim roditeljima tragaju mnoga usvojena deca.

Jedan slučaj, nedavno je dobio svoj epilog kada je Mlađan Radivojević posle punih 40 godina saznao ko mu je biološka majka, zahvaljujući DNK analizi.

Uz pomoć Udruženja za istinu i pravdu o bebama, slučaj Mlađana Radivojevića iz Donjeg Adrovca kod Aleksinca, prvi je rešen slučaj nestale bebe u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbiji.

Predsednik Udruženja za istinu i pravdu o bebama Radiša Pavlović obratio se tim povodom.

Mlađan se rodio u martu 1981. godine, i prema rečima njegove biološke majke, ona je bez ikakve dokumentacije otpuštena iz bolnice u Kruševcu, nakon što joj je rečeno da je beba preminula i da može da ide kući.

Zbog ovako važnog saznanja, iz Udruženja su se posebno radovali sastanku Vladine komisije za nestale bebe na kojoj je glavna tema trebalo da bude prvi rešen slučaj nestale bebe u Srbiji.

Pored toga, kako tvrdi Pavlović, predložili bi i formiranje posebnog Tužilaštva, koje bi trebalo da se bavi samo pitanjem nestalih beba.

Brojni roditelji, okupljeni u više udruženja, i dalje traže istinu o stotinama novorođenčadi za koje tvrde da su poslednjih decenija ukradena iz porodilišta. Bebe su, sumnjaju ovi roditelji, u brojnim slučajevima od 60-ih godina dvadesetog veka nestale nakon što su pod sumnjivim okolnostima proglašene mrtvim, bez umrlica i druge obavezne prateće dokumentacije.

Opširnije u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.