Novi dan u nedelju: Čiji je naš jezik

Izvor: N1 televizija, 01.Okt.2016, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi dan u nedelju: Čiji je "naš jezik"

Na koferenciji, u okviru regionalnog projekta pod nazivom "Jezici i nacionalizam" lingvisti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore pokušaće da odgonetnu da li i ko kome krade jezik.

Da li zapravo svi govorimo istim jezikom? U kakvoj su vezi nacionalizam i "jezička čistota"? O ovim i ostalim temama koje će na konferenciji analizirati stručnjaci iz regiona razgovaramo sa Anom Pejović, koordinatorkom projekta i filološkinjom.

Štampu lista i aktuelnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << komentariše funkcionerka Srpske radikalne stranke i narodna poslanica Vjerica Radeta.

Mesec borbe protiv raka dojke proći će u znaku različitih aktivnosti koje imaju cilj podizanje svesti o značaju preventivnih pregleda i brige o zdravlju. Šta je najbolja prevencija, koji su faktori rizika i simptomi za rano otkrivanje eventualnog oboljenja, o tome razgovaramo sa dr Ivanom Đurđević Starović iz Centra za unapredjenje zdravlja žena.

Koliko su mladi ljudi u Srbiji upoznati sa radom i nadležnostima institucija Evropske unije? Najveća studentska simulacija institucija Evropske unije na svetu održaće se od 26. do 30. oktobra u prostorijama Narodne skupštine Republike Srbije. Tim povodom naši gosti biće Katarina Gajin i Miloš Damjanović, učesnikci više izdanja ove konferencije.

Najavljujemo koncert benda Stray Dogg. Kao jedan od pionira novog amerikana talasa, nastavljaju da sviraju u regionu i širom Evrope. Sada imaju koncert u Beogradu - 21. oktobra u Sava Centru.

Evropski festival animiranog filma BALKANIMA održaće se od 4. do 8. oktobra u Domu kulture „Studentski grad“. Najveći beogradski festival animacije s međunarodnim renomeom i ove godine donosi atraktivne, vizuelno bogate i tehnički intrigantne animirane filmove. Tim povodom u studiju Novog dana Marina Lučić iz Doma kulture Studentski grad i Iva Ćirić, umetnička direktorka festivala.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.