Novi dan o zaštiti reka i mini hidroelektranama

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2018, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi dan o zaštiti reka i mini hidroelektranama

U temi jutra Novog dana TV N1, u subotu 13. oktobra, biće reči o zaštiti voda i nezadovoljstvu građana zbog izgranje mini hidroelektrana na Staroj planini. Gosti su Pablo Sančez Senteljas iz Evropskog pokreta za vodu i Aleksandar Jovanović iz Saveza mesnih zajednica na Staroj planini.

Koje su njaefikasnije evropske politike u oblasti zaštite voda? Koji su glavni problemi i izazovi na putu njihove pune primene praksi? Da li se prema vodi ponašamo kao prema javnom dobru? Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je Srbija pozicionirana na mapi zaštite voda? O tome u temi jutra govori predstavnik Evropskog pokreta za vodu, Pablo Sančez Senteljas, član Sekretarijata Evropskog pokreta za vodu, koji u Beogradu učestvuje na sastanku članica organizacije European Water Movement koji se održava ovog vikenda.

Ovaj pokret poslao je podršku i ljudima iz organizacije „Odbranimo reke Stare planine“, grupi koja se bori protiv izgradnje mini hidroelektrana. Razgovaramo i sa Aleksandrom Jovanovićem iz Saveza mesnih zajednica na Staroj planini.

Aktuelnosti o kojima piše stampa komentarise Gojko Božović urednik Izdavačke kuće Arhipelag.

Vakcinacija protiv virusa gripa počinje u ponedeljak. Inače, gоdišnjе se nа sеvеrnој hеmisfеri virusоm gripа inficirа višе оd 100 miliоnа ljudi, tri dо pеt miliоnа оbоli оd tеšке fоrmе bоlеsti, а 250–500 hiljаdа оbоlеlih umrе оd коmpliкаciја bоlеsti. Zbоg tоgа је оd vеliкоg znаčаја vакcinаciја prоtiv gripа, као nајеfiкаsniја spеcifičnа mеrа primаrnе prеvеnciје. Naša gošća je šеfica Оdеljеnjа zа еpidеmiоlоšкi nаdzоr: prim.dr Drаgаnа Dimitriјеvić, spеc. еpidеmiоlоgiје, iz Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”.

Do 14. oktobra u Beogradu se održava Međunarodni Festival pozorišne pedagogije. Osim iz Srbije, učesnici dolaze iz Crne Gore, Makedonije, Italije, Nemačke i Poljske. Program ovog događaja se sastoji iz omladinskih i inkluzivnih predstava, prezentacija, predavanja, diskusija, radionice i odvija se u Plavom pozorištu, Kulturnom centru Grad i Centru za kulturnu dekontaminaciju. Naša gošća ovog jutra je koordinatorka Festivala Dubravka Vujinović.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Zaštita voda - ko pobeđuje u borbi između kapitala i prirode?

Izvor: N1 televizija, 13.Okt.2018, 12:03

U temi jutra Novog dana govorili smo o zaštiti voda na nivou Evrope, posebno u Srbiji. Ko su najveći zagađivači, da li imamo adekvatne zakone, ko pobeđuje u borbi između kapitala i prirode? Naš gost je Pablo Sančez Senteljas, član Sekretarijata Evropskog pokreta za vodu...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.