Novi dan o toksinima oko nas i kako se zaštititi

Izvor: N1 televizija, 12.Apr.2018, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi dan o toksinima oko nas i kako se zaštititi

Novi dan u temi jutra o toksinima u ljudskom okruženju i načinu zaštite sa profesorom Medicinskog fakulteta Petrom Bulatom i profesorom Farmaceutskog fakulteta Ivanom Stankovićem.

Udruženje toksikologa Srbije i Međunarodno udruženje toksikologa pod pokroviteljstvom SANU organizuje tribinu pod nazivom "Toksikologija i mi". Jesu li toksini svuda oko nas? Kako se zaštititi? Kakva je zdravstvena ispravnost hrane i vode koju konzumiramo? Koliko toksina je oko nas u svakodnevnom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << okruženju? Koliko su oni opasni? Gde je granica između realnog straha i preterivanja? O tome govore profesor medicine rada Medicinskog fakulteta Petar Bulat i profesor Farmaceutskog fakulteta Ivan Stanković.

Štampu ovog jutra listamo sa Nenadom Čalukovićem, novinarom Nedeljnika.

Koalicija prEUgovor predstaviće najnoviji nezavisni izveštaj o napretku Srbije u sprovođenju politika u oblastima pokrivenim poglavljima 23 i 24 evrointegracija, kao i ocenu pristupa Vlade Srbije i Evropske unije reformama u oblasti vladavine prava. Naše gošće su direktorka Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Sonja Stojanović Gajić i Tanja Ignjatović iz Autonomnog ženskog centra.

Nastavnici u beogradskoj Osnovnoj školi "Karađorđe", Vladanki Jakšić, preti kazna, jer je samostalno u organizaciji s roditeljima za jedan broj đaka organizovala putovanje u Amsterdamu i tom prilikom ih u jutarnjim satima provela kroz ulicu "crvenih fenjera". Godišnji odmor i školski prolećni raspust, ona je iskoristila da grupu osmaka i učenika gimnazija, odvede u obilazak Minhena, Beča i Amsterdama, u dogovoru sa roditeljima. Ministar prosvete je u ponedeljak najavio da će zbog toga trpeti sankcije. Šta se od tada dogodilo saznaćemo upravo od Vladanke Jakšić, sa kojom razgovara naša reporterka Neda Kurjački.

Uživo smo u Podgorici gde u subotu u ponoć nastupa izborna tišina uoči predsedničkih izbora koji će biti održani u nedelju. Iz Podgorice izveštava naš reporter Vojislav Stevanović.

Koliko mladi i stari u Srbiji imaju dodirnih tačaka, koliko zajedničkih sfera interesovanja? Na prvi pogled ne mnogo, međutim, ne mora da bude tako. Studenti Filozofskog fakulteta i FON-a našli su zajednički interes sa penzionerima, cilj je informatičko opismenjavanje, a više o tome reći će nam Nevena Nikolić, iz Kluba studenata andragogije i Milica Škembarević, iz Udruženja studenata informatike FONIS.

Centar za razvoj Srbije izdao je priručnik „Pokreni društvo”. To je, kako tvrde, odgovor na potrebe i želju mladih da se aktivno uključe u društveni život u svojoj sredini. Kako to da izvedu i šta je ono što mladi mogu da promene u svojoj sredini, to će nam reći psiholog Lazar Marićević.

Nova sezona Beogradske filharmonije nosi naziv “Bitije ljudsko”, ljudska egzistencija biće, kako je najavljeno, u središtu najrazličitijih muzičkih interpretacija. Prodaja karata je već počela. Tim povodom naš gost je direktor Filharmonije Ivan Tasovac.

Film reditelja Petra Pašića, “O bubicama I herojima”, koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Festu, od četvrtka se nalazi na redovnom bioskopskom repertoaru. Naša gošća tim povodom je je glumica Nada Macanković.

Avangardni nemački elektro-pop umetnik i jedan od najtraženijih live act izvođača na svetu, Jan Blomqvist, nastupiće prvi put u Beogradu, u pratnji benda, u petak uveče u Hangaru kod Luke Beograd. Pored ovog sastava, na bini će se naći i španski di-džej, producent i live act umetnik Henry Saiz sa bendom. Sa nama je tim povodom Zorica Čanadanović.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.