Izvor: N1 televizija, 14.Maj.2021, 13:56

Novi dan o problemu diskriminacije starijih građana u Srbiji

Pritužbe na diskriminaciju po osnovu starosnog doba u samom su vrhu kada je reč o ukupnom broju pritužbi na diskriminaciju i to mora da se promeni, rečeno je u Beogradu na predstavljanju Posebnog izveštaja o diskriminaciji starijih građana. Izveštaj je sačinila Poverenica za zaštitu ravnopravnosti sa saradnicima, a predstavljen je na javnom slušanju u Skupštini Srbije. Svi želimo Srbiju u kojoj biti star nije sramota, a biti penzioner ne znači biti siromašan i diskriminisan. Na kakvom smo putu da to i ostvarimo? Kako se pandemija odrazila na sve o čemu govorimo? O tome u temi jutra govore poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i Džon Kenedi Mosoti, direktor Populacionog fonda UN u Srbiji.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pristojna starost sugrađana prioritet Vlade Srbije

Izvor: RTS, 14.Maj.2021

Najstariji zaslužuju svako poštovanje, a svako društvo koje koristi njihovo znanje, iskustvo i mudrost, što je besplatni resurs, nije pogrešilo, zaključak je nakon javnog slušanja Posebnog izveštaja o diskriminaciji starijih koji u Srbiji čine 20,7 odsto stanovništva. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.