Novi dan o deklaracijama na proizvodima

Izvor: N1 televizija, 14.Sep.2016, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi dan o deklaracijama na proizvodima

U Temi jutra razgovaramo sa predsednikom Nacionalne organizacije potrošača Goranom Papovićem i predsednikom Unije pekara Srbije Zoranom Pralicom o deklaracijama na proizvodima. Štampu lista i aktuelne događaje komentariše Vladimir Radomirović, urednik portala "Pištaljka".

Ispravnu deklaraciju u prodavnicama u Srbiji ima 68 odsto prehrambenih proizvoda, a 32 odsto ima neki nedostatak, pokazalo je istraživanje koje je sprovela organizacija IHIS Nutricionizam. Istraživanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je bilo obuhvaćeno više od 2.500 proizvoda.

Utvrđeno je da su najbolje deklarisani slatki i slani konditorski proizvodi, dok najviše neodgovarajućih oznaka imaju hleb, peciva i roba označena kao "zdrava hrana". O najavljenim promenama u toj oblasti, o tome koliko vodimo racuna sta jedemo, da li obracamo paznju na deklaraciju, u temi jutra razgovaramo sa predsednikom Nacionalne organizacije potrošača, Goranom Papovićem i predsednikom Unije pekara Srbije Zoranom Pralicom.

Štampu lista i aktuelne događaje komentariše Vladimir Radomirović, urednik portala "PIŠTALJKA".

Najavljujemo Festival italijanskog filma u Beogradu, koji se odrzava od 16. do 25. septembra. Gosti Beograda biće Italijanski reditelji, producenti, predstavnici RAI Cinema, asve projekcije odrzavaju se u Jugoslovenskoj Kinoteci. Tim povodom nas gost je David Skalmani, direktor Italijanskog kulturnog centra u Beogradu.

17. Bijenale umetnosti u Pančevu prikazuje savremene umetničke tokove, ovog puta predstavlja 20 umetnika iz regiona Jugoistočne Evrope. Sa selektorkom pančevačkog Bijenala, Marijanom Kolarić, razgovaraće naša reporterka Neda Kurjački.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

KAKO NAS VARAJU NA DEKLARACIJAMA Nepravilno obeležen SVAKI TREĆI PROIZVOD

Izvor: Blic, 14.Sep.2016

Čak trećina proizvoda u supermarketima u Srbiji ima neispravnu deklaraciju, pokazalo je istraživanje koje je spoveo "IHIS Nutricionizam"...Neadekvatne deklaracije uglavnom su na hlebu, pecivu, kao i na proizvodima takozvane zdrave police, pokazalo je istraživanje urađeno na više od 2.500 proizvoda...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.