Novi dan o borbi protiv sive ekonomije

Izvor: N1 televizija, 27.Okt.2017, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi dan o borbi protiv sive ekonomije

Novi dan u temi jutra o borbi protiv sive ekonomije sa Draganom Pušarom iz podrške za inspekcijski nadzor i Draganom Ilić iz NALED-a.

Mimo propisa, u takozvanoj sivoj zoni, u Srbiji se prometuju roba i usluge u vrednosti od oko 10 milijardi evra, a budžet ostaje uskraćen za oko 3 milijarde evra. To bi, na primer, značilo da je svaki građanin uskraćen za jednu prosečnu platu na godišnjem nivou. Kada bi se sve prevelo u legalne tokove, svaka opština u Srbiji mogla bi dadobije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << novi dom zdravlja, da se rekonstruišu i opreme sve opšte i specijalne bolnice, finansiraju plate vatrogasaca, policajaca i lekara i da se prepolovi deficit budžeta. Vlada Srbije je 2017. proglasila godinom borbe protiv sive ekonomije, a kakvi su njeni efekti u temi jutra govore Dragan Pušara, rukovodilac Jedinice za podršku Koordinacionoj komisiji za inspekcijski nadzor i Dragana Ilić, predstavnica NALED-a.

U rubrici Pregled štampe naš gost je pisac Vladan Matijević.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i ove godine na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga predstavlja najznačajnija izdanja, a u Novom danu predstavljamo "Enciklopediju Republike Srpske". Naš gost je Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Digitalizacija je jedan od osnovnih prioriteta Vlade i u njoj je šansa za brži ekonomski rast Srbije. Tako stoji i u ekspozeu premijerke Srbije. Stvaranje digitalnih lokalnih skupština je jedan od koraka na tom putu, a kakav je plan za sprovođenje toga u delo reći će nam Robert Čoban, organizator konferencije "Digitalizacija lokalnih skupština" i Stevan Gostović, stručni konsultant UNDP-a.

Fondacija Tempus po drugi put organizuje „Erazmus + nedelju“, tokom koje će kroz niz događaja i aktivnosti promovisati Erazmus+ program. Za Erasmus ste već sigurno čuli. To je program Evropske unije koji obezbeđuje finansiranje projekata za saradnju u tri oblasti - obrazovanje, mladi i sport. Šta nas čeka tokom Erasmus + nedelje reći će nam Sofija Dukić, zamenica upravitelja Fondacije Tempus.

Beogradski šoping centar BIG FASHION će u subotu biti domaćin najveće zabave pod maskama za kućne ljubimce. Detalje ima Dragana Pačanin Sajkov, organizatorka maskenbala.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.