Izvor: N1 televizija, 10.Maj.2021, 13:05

Novi dan: Kako je biti istraživački novinar u Srbiji

Novinarka televizije N1 Jelena Zorić, novinarka BIRN-a Natalija Jovanović i novinarka nedeljnika NIN Sandra Petrušić dobitnice su ovogodišnje nagrade za istraživačko novinarstvo "Dejan Anastasijević", koju dodeljuje Nezavisno udruženje novinara Srbije. One su u teškim okolnostima za rad slobodnih i nezavisnih medija uspele da dođu do podataka o slučaju Jovanjica, broju zaraženih i preminulih od korone, vođene isključivo javnim interesom. O tome kako je biti istraživački novinar, sa kojim pritiscima i problemima se susreću i kako ih prevazilaze razgovaramo sa dobitnicama nagrade.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Nagrađene novinarke: Mi samo radimo svoj posao, vlast to mora da shvati

Izvor: N1 televizija, 11.Maj.2021, 11:49

"Novinari koji rade u javnom interesu nemaju potrebu da se posebno dokazuju, da peru svoje biografije i da izlivaju žuč sa nekim posebnim napadima na sagovornike. Prosto, znaju gde su. Nismo dužne da budemo popularne. Mi se bavimo poslom od javnog interesa, nismo mi toliko javne ličnosti. To postajemo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.