Novi bilans žrtava nesreće u Alžiru: 76 poginulih

Izvor: Blic, 12.Feb.2014, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi bilans žrtava nesreće u Alžiru: 76 poginulih

Alžirska služba civilne zaštite saopštila je danas da je u nesreći vojnog transportera u toj zemlji poginulo 76 ljudi, umesto 77, kako je ranije objavilo Ministarstvo odbrane.

Jedna osoba preživela je nesreću, u kojoj je zadobila povrede glave, preneo je AP, dodajući da nije objašnjeno zašto je broj putnika, odnosno žrtava, promenjen.

Poručnik Nasim Bernaui, iz alžirske službe civilne odbrane, objasnio je da se u avionu nalazilo 77 ljudi, a ne 78, kako se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prvo mislilo.

On je dodao da su tela poginulih preneta u vojnu bolnicu u Konstantinu, najvećem gradu u oblasti u kojoj se nesreća dogodila.

Bernaui je rekao i da je operacija spasavanja nastavljena do ranih jutarnjih sati i da je u njoj učestvovalo oko 500 ljudi.

Alžirsko Ministarstvo odbrane ranije je saopštilo da je prilikom pada vojnog transportera poginulo 77 ljudi, dok je jedna osoba preživela.

Prema tom saopštenju, u avionu su bila 74 putnika i četiri člana posade.

Prvi podaci o žrtvama posle nesreće bili su još drastičniji. Kako je prvobitno izveštavano, u njoj su poginule 102 osobe.

Do nesreće je došlo kada se avion "C-130 Herkules", koji je leteo je iz grada Tamanraset na jugu zemlje za Konstantin, srušio tokom nevremena na oko 380 kilometara istočno od Alžira, prestonice istoimene države.

Nesreća se dogodila u planinskoj oblasti provincije Um el-Buagi (Oum El Bouaghi), a uzrok bi, prema prelimiranim podacima, mogli biti loši vremenski uslovi - slaba vidljivost u kombinaciji sa obilnim snežnim padavinama i jakim vetrom koji su zahvatili region poslednjih dana.

Alžirski predsednik Abdelaziz Buteflika proglasio je zbog nesreće trodnevnu nacionalnu žalost.

Pročitajte još Alžir: U avionskoj nesreći 77 žrtava, jedan preživeli

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Alžir: Broj žrtava revidiran na 76

Izvor: B92, 12.Feb.2014

Alžir -- Broj poginulih u padu alžirskog vojnog transportnog aviona revidiran je na 76 osoba i jednog preživelog, kažu u Civilnoj odbrani Alžira...Portparol Civilne odbrane Alžira, poručnik Nasim Bernaui, rekao je da je u avionu bilo ukupno 77, a ne 78 ljudi, kako je ranije objavljeno. Avion je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.