Novi bilans avionske tragedije: Petoro mrtvih, troje dece

Izvor: B92, 13.Maj.2017, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi bilans avionske tragedije: Petoro mrtvih, troje dece

Pet osoba, među kojima troje dece, poginulo je kada se srušio mali sportski avion u blizini Mostara, preneli su sarajevski mediji.

Privatni sportski avion srušio u 15.50 časova na poljanu u mostarskom naselju Jasenica, a potom se zapalio i potpuno izgoreo, saopštila je policija.

"U padu aviona poginuli su pilot, troje dece i jedna mlađa osoba", izjavio je za N1 portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Još nije poznat uzrok pada aviona, što bi trebalo da utvrdi državna Agencija za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi BiH (BHANSA).

Na mesto nesreće večeras su stigli ministar saobraćaja i komunikacija u Savetu ministara BiH Ismir Jusko, istražni tim, i državna tužiteljka Diana Kajmaković, koja je preuzela slučaj.

Jusko je novinarima rekao da je istražni tim sastavljen od iskusnih ljudi, te da treba sačekati njihov nalaz.

"Desila se velika tragedija, u avionu su bila i deca. Sve istražne jedinice su na terenu. Ja sam sa svojim saradnicima odmah krenuo na mesto nesreće. Rano je da se u ovakvim slučajevima izlazi u javnost s bilo kakvim informacijama", kazao je on.

Nesreća se dogodila prilikom promotivnog panoramskog leta iznad Mostara, u sklopu manifestacije "Dani otvorenih vrata".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE U MOSTARU U padu aviona poginula deca radnika aerodroma

Izvor: Blic, 14.Maj.2017, 08:51

Pet osoba, među kojima je troje dece, poginulo je pri padu manjeg aviona, juče u poslepodnevnim satima u mostarskom naselju Jasenica...Ministar MUP HNK, Slađan Bevanda, potvrdio je novinarima da su stradali pilot, mlađa muška osoba i troje dece, od kojih su dva brata drugi i treći razred osnovne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.