Novi amblemi Vojske Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2010, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi amblemi Vojske Srbije

Na uniformama pripadnika Vojske Srbije od jeseni će biti prišivene nove oznake, koje bi trebalo da pomognu pri izradi novog vizuelnog identiteta oružanih snaga.

Na konferenciji za novinare u Centralnom domu Vojske Srbije, načelnik Uprave za odnose sa javnošću, kapetan bojnog broda Petar Bošković je rekao da su autori novih oznaka u svom poslu konsultovali istoričare i heraldičare jer su hteli da sačuvaju bogatu tradiciju vojske ali da su uvažena i mišljenja ljudi iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jedinica.

On je rekao da je procedura izrade novog vizuelnog identiteta VS bila dugotrajna i podsetio da su, u tom periodu, usvojeni novi grb i nove oznake vojske, kao i novi činovi koji su izrađeni u skladu sa NATO standardima.

Državni sekretar Igor Jovičić je rekao da je rešenja za oznake predložilo Ministarstvo odbrane a da je rešenje o usvajanju tog predloga potpisao predsednik Srbije.

Pogledajte kako će uzgledati nove oznake srpske vojske:

Jedan od autora novih oznaka major Jovica Milak predstavio je novinarima izgled novih oznaka, ratnih zastava i amblema pripadnosti jedinicama i govorio o simbolici i tradiciji na osnovu kojih su izrađena konkretna rešenja.

Na konferenciji su predstavljena novi ambalemi Centara za obuku VS, aktivnih brigada i jedinica ranga brigade, samostalnih bataljona, Centara i baza, kao i ratne zastave brigada, takozvanih plamenaca za jedinice ranga bataljona, stegovi načelanika

Generalštaba i komandanata operativnih sastava, amblemi za uniforme pripadnika VS u inostranstvu ili na međunarodnim vojnim vežbama, značke pripadnosti komandama i vojnih škola.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.