Izvor: Mondo, 27.Avg.2018, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Viber: Brže dopisivanje, liči na WhatsApp

Aplikacija Viber dobila je novo ruho, koje podseća u nekim delovima na konkurentsku platformu.

Viber tu i tamo kozmetički promeni neke stvari i iznenadi nas - kao što je promenio boju logotipa, a da to nismo ni primetili, recimo… Ovog puta je dodao više stvari i u MONDO redakciji već neko vreme imamo priliku da ih koristimo, kao što možete da vidite u galeriji slika.

Viber sredio pozive i troši manje memorije

Statusi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << o isporuci i pročitanim porukama su sad brži i izgledaju poput onih u WhatsApp poruci. Štiklirano jedom je poslata poruka, dvaput je isporučena, a dvaput i plava je isporučena i pročitana poruka.

Oblačići poruka su veći i svetlijih boja. To će nam, kako Viber kaže, skrenuti pažnju na sadržaj poruka i pomoći nam da ostanemo koncentrisani na dopisivanje.

Viber je omogućio i kvalitetniji prikaz GIF, video i foto priloga u oblačićima, u kojima ih razmenjujemo i tvrdi da će sad slanje i prijem ovih stvari biti još bolje, brže i zabavnije.

Aplikacija je ažurirana za iOS i Android i dobiće još jaču “end-to-end“ ekripciju, što je značajna pobeda u odnosu na WhatsApp, za koji je još jednom dokazano da ne mari za bezbednost korisnika toliko dobro, koliko i Viber.

Nova aplikacija već je dostupna za iOS, a za Android će stići početkom septembra.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.



Izvor: Viber

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.