Izvor: Danas, 09.Okt.2014, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad u fokusu turističkih radnika

Novi Sad - Biće to specijalizovani sajam turizma, prvi te vrste na ovim prostorima. Sudeći prema prijavama učesnika, u Novom Sadu će biti mnogi od onih kojima gosti obezbeđuju egzistenciju.

A zemlje Jugoistočne Evrope, koje imaju velika prirodna bogatstva i bogato kulturno nasleđe, već godinama privlače sve više stranih turista i poslovnih klijenata kao nove, neistražene destinacije.

Prirodna bogatstva i kulturno nasleđe zemalja Jugoistočne Evrope, uz konkurentne >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << cene smeštaja, usluga, kongresnih prostora i ispred svega jedinstveni stil života i drugačiji pristup ugostiteljstvu i turizmu uopšte, čine mnoge destinacije regije pravim draguljima koje tek treba otkriti. Stoga, zajednički cilj svih stejkholdera u turizmu regiona mora biti isti - podstaći svet da krene u potragu za draguljima.

Zemlje Jugoistočne Evrope imaju raznoliku turističku ponudu i svaka ima svoje posebnosti, ali ipak tri oblika turizma su zajednička za sve - kongresni, wellness & spa i zimski turizam. Organizatori specijalizovanog poslovnog sajma Winter & Spa Travel Market (WSTM), kompanija Turistička prizma i organizacija CERTUS, u planiranju sajma vodili su se upravo ovom činjenicom. Želja organizatora WSTM-a je da iz godine u godinu sve više svetskih kompanija dobije priliku da upozna naš region i sve njegove posebnosti.

„Naše zemlje imaju privilegiju da budu ‘nove’ na starom kontinentu. Ljudi širom sveta su uvek u potrazi za novim iskustvima i nečim posebnim i drugačijim. Ako biste hteli rečju da opišete naš region, ‘poseban’ bi definitivno bila ta reč. Mi želimo da ceo svet to vidi i dobije priliku da uživa u tome“, smatra Đorđe Mihajlović, direktor Turističke prizme.

Winter & Spa Travel Market nije samo poslovni sajam već i generator novih ideja za koje je zaslužna konferencija Travel2IT, koja se sastavni deo WSTM-a. Konferencija je posvećena najnovijim trendovima u informaciono-komunikacionim tehnologijama i turizmu, a organizovana je kroz serije kvalitetnih predavanja i tematskih panela sa željom da se unapredi poslovanje kako unutar same regije, tako i sa ostatkom sveta.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.