Novi Sad tuži Agenciju za borbu protiv korupcije

Izvor: Vesti-online.com, 12.Mar.2012, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad tuži Agenciju za borbu protiv korupcije

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić izjavio je da su on, članovi Gradskog veća kao pojedinci i Grad Novi Sad kao pravni subjekt podneli tužbu za naknadu nematerijalne štete protiv Agencije za borbu protiv korupcije.

Pavličić je rekao da je tužba podneta, jer je Agencija za borbu protiv korupcije nanela štetu Novom Sadu i gradskim vlastima, kada je protiv njih podnela u međuvremenu odbačenu tužbu u kojoj su on i članovi Gradskog veća označeni kao "organizovana >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kriminalna grupa".

On je ocenio da je tom tužbom Agencija nanela nesagledive štete gradskim funkcionerima i "okaljala" ugled Novog Sada i svih njegovih građana u očima domaće i svetske javnosti.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu 7. februara je odbacilo krivičnu prijavu koju je Agencija podnela protiv gradskih vlasti u Novom Sadu, kojom ih je teretila da su zloupotrebama položaja naneli višemilionsku štetu Autotransportnom preduzeću Vojvodina.

Agencija je u prijavi navela da šteta naneta tokom poslednjih nekoliko godina ATP Vojvodini i većinskom vlasniku društvenog kapitala tog preduzeća Iliji Deviću iznosi "više od 100 miliona evra" zbog problema u radu nove autobuske stanice u Novom Sadu.

Pavličić se zapitao kako je moguće da se Agencija nije bavila onima koji su 2006. potpisali ugovor o korišćenju nove autobuske stanice sa ATP Vojvodina, nego ljudima koji na bilo koji način nisu mogli da utiču na to, jer su stupili na dužnost 2008. godine.

Gradonačelnik je rekao da su aktuelne gradske vlasti od prethodnih lokalnih vlasti na čelu sa gradonačelnicom Majom Gojković nasledili dosta ugovora od kojih ih "i danas boli glava".

On je optužio prethodnu prethodnu vlast da je iz budžeta izdvajala malo za investicije u gradsku infrastrukturu i ocenio da će zbog tih propusta Novi Sad ispaštati u narednih 10 do 15 godina.

Prema njegovim rečima, u vreme prethodne gradske vlasti na plate zaposlenih u javnim i komunalnim preduzećima izdvajano je od 50 do 80 odsto, a danas se izdvaja 30 odsto budžeta JP i JKP.

"I tu još ima prostora za uštede, jer JP i JKP ne smeju da troše više nego što zarađuju", poručio je Pavličić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.