Novi Sad: U KCV 80 pacijenata, sedam na respiratoru

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2020, 09:49

Novi Sad: U KCV 80 pacijenata, sedam na respiratoru

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 80 pacijenta kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa, saopštio je danas Klinički centar Vojvodine (KCV).

Kod sedam pacijenta lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije, s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, navodi se u saopštenju.

Klinički centar je apelovao na građane da se pridržavaju svih preventivnih mera i postupaka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
U Šumadijskom okrugu još 29 inficiranih virusom korona

U Šumadijskom okrugu je do ponoći, nakon testiranja 92 uzorka, potvrđena zaraza virusom korona kod 29  osoba, od čega je njih 23 u Kragujevcu, saopštio je Institut za javno zdravlje u Kragujevcu.

U Kniću je pronađeno troje novoinficiranih osoba, a po jedna u Topoli, Batočini i Lapovu.

U kućnoj izolaciji u Šumadijskom okrugu je 382 ljudi, a najviše ih je u Kragujevcu – 267.

U Kliničkom centru Kragujevac je 58 hospitalizovanih pacijenata, od čega je na respiratorima njih šestoro.

Od početka epidemije  putem briseva je u Šumadijskom okrugu uzorkovano 9343 pacijenta.

U Kragujevcu je u subotu proglašena vanredna situacija, a danas su stupile na snagu  dodatne mere prevencije širenja korona virusa.

U svim zatvorenim prostorima je obavezno nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra, zabranjeno je organizovanje svečanosti,  sportskih i drugih zabavnih manifestacija, a rad ugostiteljskih objekata je od 7 do 20 časova.

Zabranjena su okupljanja više od pet osoba u zatvorenom i otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

Rad ugostiteljskih objekata treba da bude prilagođen  tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dve osobe uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

Zabranjen je rad otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara, a u javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom  prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet osoba.

Predviđeno je i sprovođenje mera zaštite u verskim objektima i prilikom vršenja verskih obreda,  kao i u kozmetičkim, frizerskim salonima, salonima lepote, fitnes centrima i teretanama (maske i rukavice).
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Šumadijskom okrugu još 52 osobe sa kovid infekcijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jul.2020, 09:12

U Šumadijskom okrugu zaraza virusom korona potvrđena je kod još 52 ljudi a njih 48 je iz Kragujevca...Prema saopštenju Instituta za javno zdravlje do ponoći je testirano 195 ljudi...Do 16. maja je bilo 68 inficiranih u Kragujevcu, od tada do danas 303...U kovid laboratoriji "Kraguj" je potvrđena...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.