Izvor: S media, 03.Sep.2012, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Protest protiv grafita mržnje (VIDEO)

Oko pet stotina Novosadajana okupilo se danas na protestu pod nazivom "Protiv mržnje, stop fašizmu" zbog ispisivanja grafita mržnje i nestanka table sa nazivom Ulice dr Zorana Djindjića.

Predstavnici Gradjanske Vojvodine, koji su organizovali protest, poručili su da neće dopustiti da šovinisti ugroze zajednički život u Novom Sadu i da vrate grad u vreme sukoba iz 90-ih godina.

Neposredan povod za protest bili su šovinistički grafiti koje su nepoznati >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << počinioci ispisali na zgradi Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Na zgradi je juče osvanuo grafit "Pavličiću ustašo. Gotov je. Sledeća je Vojvodina". Sa zgrade je nestala i tabla sa nazivom Ulice dr Zorana Djindjića.

Tablu sa nazivom ulice Zorana Djindjića u Novom Sadu ponovo je postavio profesor Fakulteta tehničkih nauka Goran Stojanović, jedan od dobitnika nagrade za visoka naučna dostignuća koja nosi ime po pokojnom premijeru.

Skupu su prisustvovali predsednica Skupštine Novog Sada Aleksandra Jerkov i vojvodjanski premijer Bojan Pajtić.

Pajtić je nakon skupa novinarima rekao da pokrajinske vlasti neće dozvoliti da se u Vojvodini širi šovinizam i da se unosi nemir.

"Vojvodjani ne žele da budu deljeni i mi ćemo taj princip da branimo", rekao je Pajtić.

Skup je obezbeđivala policija i nije bilo incidenata.

(Beta)

Foto: Infobiro

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.