Novi Sad:Osnovci pretukli profesora

Izvor: B92, 10.Sep.2013, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad:Osnovci pretukli profesora

Novi Sad -- Grupa osnovaca brutalno je napala u nedelju uveče novosadskog profesora matematike Ivana Janeša dok je čekao ženu i dete u parku kraj Železničke stanice

Profesor Janeš je nakon ukazane lekarske pomoći pušten na kućno lečenje, sa povredama glave, na kojoj ima hematome, slomljenim nosom, zatim ima i povrede po telu od šutiranja, popucale kapilare po telu i licu, kao i problem s vidom. Prema njegovim rečima, napad na njega se dogodio nasumice, bez nekog razloga i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to se moglo dogoditi bilo kome.

On je kazao da su mu prišli dečaci, nekoliko njih, starosti između 12 i 15 godina i pitali ga koliko je sati. Kada im je odgovorio da je "osam i dvadeset", pitali su ga da li zna "nekog pedera". Kada je rekao da ne zna, napali su ga uz povike: "Ti si peder", šutirali ga i udarali sve dok mu nisu naneli teške telesne povrede.

Profesor Janeš je ranije portalu 021 i listu "Blic" ispričao da je pomislio da se brani, ali je zaključio da su u pitanju deca i pokušao je da pobegne. Međutim, maloletnici su ga srušili sa bicikla i nastavili da ga tuku vičući: "Pusti, hoću i ja da ga šutnem u glavu".

Portparolka Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin potvrdila je da je Janeš primljen na Odeljenje otorinolaringologije, da su mu povrede sanirane i da je nakon toga pušten na kućno lečenje.

Janeš navodi da ga je policija iste večeri pozvala na prepoznavanje dvojice momaka, ali su oni, prema njegovim rečima, bili znatno stariji od onih koji su ga napali.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pretukli nastavnika uz povike "Ti si peder"

Izvor: Radio 021, 10.Sep.2013

Grupa osnovaca napala je novosadskog nastavnika matematike Ivana Janeša dok je prekjuče oko 20:20h čekao ženu i dete u parku kraj Železničke stanice.

Nastavak na Radio 021...

NOVI SAD: Osnovci pretukli profesora!

Izvor: Telegraf.rs, 10.Sep.2013

Profesoru matematike Ivanu Janešu dečaci stari između 12 i 15 godina naneli su teške telesne povrede dok je čekao ženu i dete kraj Železničke stanice. Dok su ga šutirali i udarali vikali su: "Ti si peder"

Nastavak na Telegraf.rs...

NS: Đaci prebili profesora

Izvor: OkRadio.rs, 10.Sep.2013

Grupa osnovaca napala je profesora matematike Ivana Janeša dok je u nedelju oko 20:20 čekao ženu i dete u parku kraj Železničke stanice u Novom Sadu. Prema Janešovim rečima, dečaci stari između 12 i 15 godina napali su ga uz povike "ti si peder", šutirali ga i udarali sve dok mu nisu naneli...

Nastavak na OkRadio.rs...

Novi Sad:Osnovci pretukli profesora

Izvor: medio.rs, 10.Sep.2013

Novi Sad -- Grupa osnovaca napala je novosadskog profesora matematike Ivana Janeša dok je u nedelju oko 20:20 čekao ženu i dete u parku kraj Železničke stanice, piše Blic.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.