Novi Sad: Građani evakuisani zbog pucanja gasne cevi

Izvor: Večernje novosti, 21.Avg.2014, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Građani evakuisani zbog pucanja gasne cevi

Oko 200 građana novosadskog naselja Podbara napustilo je danas svoje kuće zbog havarije na gasovodu koja se dogodila prilikom izvođenja radova na rekonstrukciji fekalne kanalizacije.Havarija, u kojoj na sreću nije bilo povređenih, dogodila se na raskrsnici ulica Bele njive i Đorđa Rajkovića oko 14.30 sati, kada je pokidana cev lokalnog gasovoda i počeo da curi gas, zbog čega su stanovnici tog dela grada, kako su izjavili, bez panike napustili svoje kuće. Policija je posle dojave >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ubrzo stigla i prema uobičajenoj proceduri zatvorila i obezbedila gradilište.Kada su radnici preduzeća "Novi Sad gas" zatvorili gasovod i tako sprečili isticanje gasa, ljudi su posle oko sat i po počeli da se vraćaju u svoje domove. Meštanin Slobodan Ibročić, čija se kuća nalazi u neposrednoj blizini havarije, izjavio je Tanjugu da nije problem to što je on sa svojim komšijama napustio kuću, jer kako kaže, tako nešto uvek može da se dogodi, ali je problem to što su se radovi odužili, što se " mrcvari izgradnja 500 metara kanalizacije tako da malo koji dan nemamo vode".On napominje da građani tog dela grada ni danas nisu imali skoro ceo dan vode i da će zbog havarije, kako kaže, ko zna kada ponovo biti priključeni na vodovod. Ibročić dodaje da ova havarija samo povećala nezadovoljstvo građana zbog toga što se, kako ocenjuju, radovi neopravdano dugo obavljaju.Rukovodilac u novosadskom JKP "Vodovod i kanalizacija" Milenko Đukić objašnjava da je to gradsko preduzeće investitor i nadzorni organ kapitalnih radova na rekonstrukciji fekalne kanalizacije u gradu, napominjujući da je izvođač radova beogradska firma "SADE - milenijum".Đukić je napomenuo da su u gradskom vodovodu jutros zatvorili dotok pijaće vode građanima ovog dela grada zbog tih radova, očekivajući da će oni biti završeni do 16 časova, ali je zbog te havarije nestanak vode produžen.U toku su radovi na sanaciji gasne cevi i čim budu gotovi steći će se uslovi za nastavak radova na obnovi kanalizacije, odnosno za uključenje vode meštanima tog dela Podbare.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Građani evakuisani zbog pucanja gasne cevi

Izvor: Akter, 21.Avg.2014

Oko 200 građana novosadskog naselja Podbara napustilo je danas svoje kuće zbog havarije na gasovodu koja se dogodila prilikom izvođenja radova na rekonstrukciji fekalne kanalizacije..Havarija, u kojoj na sreću nije bilo povređenih, dogodila se na raskrsnici ulica Bele njive i Ðorđa Rajkovića...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.