Novi Sad: Bulevarom šetao s bombom u džepu

Izvor: Vesti-online.com, 18.Nov.2012, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Bulevarom šetao s bombom u džepu

Budimiru S. iz Teslića, posle saslušanja u Višem sudu u Novom Sadu, dežurni istražni sudija Miroslav Alimpić odredio je pritvor do 30 dana. On se su sumnjiči za nedozvoljeno držanje eksplozivne naprave, a uhapšen je u petak uveče s defanzivnom bombom u džepu dok je išao novosadskim Bulevarom oslobođenja.

Bomba doneta sa ratišta

U blizini gde je uhapšen, neposredno pre toga se, kako saznajemo, u jednoj pekari dogodilo razbojništvo, a u lokal je ušao napadač, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji je po tvrdnjama radnice bio maskiran. Tragajući za pljačkašem policija je, saznajemo nezvanično, naišla i na Budimira S, zaustavila ga na ulici i u njegovom džepu pronašla defanzivnu bombu, fantomku i tamne naočare.

Da li eventualno ima neke veze s razbojništvom u pekari, još se utvrđuje, ali se došlo do saznanja da je osumnjičeni Budimir S. rođeni mlađi brat Branislava S. (19) iz Teslića, koji je zajedno s Milanom Š. (22) iz Rakovca izboden nožem 7. novembra u holu novosadske Mašinske škole. Zbog sumnje da je pokušao da ubije ovu dvojicu mladića, koji su ga prethodno maltretirali, otevši mu ranac sa patikama i odbijajući da ga vrate, pritvoren je maloletni K. V. iz Kaća.

Po dosadašnjim nezvaničnim saznanjima, Budimir je tog dana iz Rakovca kod Beočina došao u Novi Sad. Navodno je bio u bolnici i posetio Milana Š. (22) iz Rakovca, koji je, takođe, izboden u incidentu u Mašinskoj školi i još se nalazi na lečenju.

- Utvrđuje se gde je sve bio toga dana, od trenutka kada je stigao u Novi Sad, odnosno kuda se kretao - saznajemo iz izvora bliskog istrazi. - Za bombu, inače, velike razorne moći, rekao je da je doneta s ratišta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.