Novi Pazar, postupak protiv dvoje lekara

Izvor: RTS, 06.Maj.2014, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Pazar, postupak protiv dvoje lekara

Protiv dvoje ginekologa iz Novog Pazara koje je bračni par Hazirović u februaru okrivio za gubitak bebe biće pokrenut disciplinski postupak, odlučio je Sud časti Regionalne lekarske komore za centralnu i jugozapadnu Srbiju.

Postupak se pokreće na osnovu predloga Lidije Hazirović, koja lekare Ajšu Hajrović i Muamera Škrijelja smatra odgovornim za nesavesno lečenje, gubitak bebe i ugrožavanje njenog života.

Bračni par Hazirović, Lidija i Almin, ranije su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novopazarskom radiju Sto plus rekli da će sud odrediti stručne osobe, koje neće biti iz Novog Pazara ili okoline, radi neutralnosti samog procesa.

Hazirovići veruju da će se ovim postupkom, kao i ostalim postupcima koji su u toku, utvrditi istina i doneti pravične presude i zaključci.

Optuženi lekari su ranije rekli novinarima da su preduzeli sve neophodne dijagnostičke mere i postupke kako bi pomogli pacijentkinji i optužili medije za neprofesionalno izveštavanje i vođenje prljave kampanje protiv njih.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Disciplinski postupak protiv lekara zbog smrti bebe

Izvor: Blic, 06.Maj.2014

Protiv dvoje ginekologa iz Novog Pazara koje je bračni par Hazirović u februaru okrivio za gubitak bebe biće pokrenut disciplinski postupak, odlučio je danas Sud časti regionalne lekarske komore za centralnu i jugozapadnu Srbiju. Lidija i Admin Hazirović..Postupak se pokreće na osnovu predloga...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.