Novi Pazar, ponovljene izbore dobila SDA

Izvor: RTS, 23.Mar.2014, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Pazar, ponovljene izbore dobila SDA

Prema preliminarnim rezultatima sa ponovljenih izbora na jednom biračkom mestu u Novom Pazaru, SDA osvojila 762 glasa, za listu "Aleksandar Vučić-Budućnost u koju verujemo" glasalo je 278 građana, dok je koaliciji koju je predvodio LDP glas dalo 50 žitelja tog prigradskog naselja.

Na ponovljenim izborima na jednom biračkom mestu u Novom Pazaru, najviše glasova osvojila je manjinska lista Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA), prenosi Beta.

Republička >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izborna komisija (RIK) odlučila je da se parlamentarni izbori, održani pre nedelju dana, 16. marta, danas ponove na biračkom mestu broj 27 u Novom Pazaru, pošto je utvrđeno da je tamo bilo 12 glasačkih listića manje od broja birača kojih je u biračkom spisku 2.381.

Prema preliminarnim rezultatima biračkog odbora, danas je na tom biračkom mestu SDA Sandžaka osvojila 762 glasa, za izbornu listu "Aleksandar Vučić-Budućnost u koju verujemo" glasalo je 278 građana, dok je koaliciji koju je predvodila Liberalno-demokratska partija (LDP) glas dalo 50 žitelja tog prigradskog naselja.

"Nova demokratska stranka-Boris Tadić imala je dva glasa, dok su po jedan glas osvojile koalicija okupljena oko SPS-a i Srpska radikalna stranka (SRS)", rečeno je Agenciji Beta u izbornoj komisiji.

SDA Sandžaka je u pozivu građanima da u što većem broju izađu na izbore, navela da od rezultata na tom mestu zavisi da li će ta partija imati četiri, umesto tri poslanička mandata, koliko je osvojila prošle nedelje.

Očekuje sa da RIK u ponedeljak proglasi zvanične rezultate parlamentarnih izbora u Srbiji, kako bi mogao da počne proces konstituisanja novog skupštinskog saziva i formiranje Vlade Srbije.

 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.