Novi Pazar među prvima podržao predlog za izradu antikorupcijskog plana

Izvor: RTS, 14.Dec.2018, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Pazar među prvima podržao predlog za izradu antikorupcijskog plana

Novopazarska lokalna samouprava među prvima je podržala Vladin predlog za izradu Lokalnog antikorupcijskog plana. Nacrt je dat na uvid javnosti na sajtovima i pisarnici lokalne samouprave, kao i na sajtu Transparentnost Srbija. Predlozi izmena i dopuna mogu se dati do 26. decembra i o njima će odlučivati Radna grupa.
Štampani primerak Lokalnog antikorupcijskog plana, uz vidljivo obaveštenje, dostupan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je na uvid u prostorijama Uslužnog centra.

Prema nacrtu, uređuje se sedamnaest oblasti kojima se mogućnost korupcije na lokalnom nivo svodi na minimum.
Iz gradske Uprave poručuju da već godinama nastoje da unaprede svoj rad što se ogleda u nizu mera koje su sada predviđene i Lokalnim antikorupcijskim planom.
Novopazarci smatraju da je jedna od najbitnijih oblasti koje plan uređuje oblast javnih rasprava, uz veće učešće građana u radu. Za sada, prema rečima koordinatorkeHane Salihagić, koordinator odziv nije zadovoljavjući.
Bitno je ostvariti i saradnju sa opštinom Raška koja će tek pripremati Lokalni antkorupcijske plan uz mogućnost prisustva predstavnika Raške radnim sastancima u Novom Pazaru ali i logistička podrška.
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.