Novi Pazar, grad mladih,  jedan od sedam u državi čija je Gimnazija dobila specijalizovano odeljenje za sport

Izvor: RTS, 06.Jun.2020, 13:22

Novi Pazar, grad mladih, jedan od sedam u državi čija je Gimnazija dobila specijalizovano odeljenje za sport

Stotine osvojenih medalja sportista iz Novog Pazara na takmičenjima u nasoj državi, Evropi i svetu svedoče o uspesima mladih ljudi ponilih iz ovog grada. Od sada nove generacije imaće mnogo povoljnije mogućnosti. Jedna od njih je praćenje onlajn nastave u specijalizovanom odeljenju u Gimnaziji u Novom Pazaru
 Za sportsko odeljenje nema prijemnog, zainteresovani osmaci moraće da dostave potvrdu Granskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saveza Srbije da su selektovani u nekom sportu ili da su republički prvaci.

Nermin Drazanin, direktor Gimnazije u Novom Pazaru kaže da se učenicima  pruža mogućnost da na mnogo kvalitetniji i ozbiljniji način pristupe teorijskom izučavanju sportova, imaće  dva predmeta koji klasični gimnazijalci nemaju.
 Novi Pazar je jedan od sedam graova u Srbiji u kome se otvara specijalizovano deljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za sport.
 Milan Pasic, pomoćnik ministra za sport, objašnjava da je ideja da se učenicima koji se bave sportom omogući  kvalitetnije akademsko obrazovanje, mogućnost lakše prohodnosti na Fakultet za fizičko vaspitanje i sport, Faklutete koji se bave trenerskim poslom, menadžerskim, novinarskim i svim drugim aktivnostima.
Nihad Bisevac, gradonačelnik Novog Pazara, podseća da je grad, zajedno sa Vladom uložio mnogo  u izgradnju sportske infrastrukture zbog čega u samom vrhu gradova u Srbiji kada je reč o sportskoj strukturi  i rezultata koje postižu sportisti.
Prijave za upis u sportsku Gimnaziju osmaci će dostaviti 8. i 9. juna. U Osnovnoj školi "Bratstvo" u Novom Pazaru, gradi se i najsavremeniji zatvoreni bazen koji će koristiti i polaznici sportskog odeljenja Gimnazije.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.