Izvor: S media, 23.Avg.2012, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Pazar: Vaspitačica zaražena tuberkulozom ugrozila mališane

U starijoj jaslenoj grupi vrtića "Naše dete" u Novom Pazaru 30 dece je podvrgnuto terapiji protiv tuberkuloze. Bolest je otkrivena kod njihove vaspitačice.

Sanitarna knjižica bila čista

Direktor Predškolske ustanove "Mladost" u Novom Pazaru Mehmed Preljević rekao je danas da je vaspitačica kod koje je otkrivena tuberkuloza imala urednu zdravstvenu dokumentaciju od nadležnih zdravstvenih ustanova:

- >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Olakšavajuća okolnost po nas i roditelje je što je vaspitačica od 22. jula bila na godišnjem odmoru i što se sa simptomima ove bolesti javila 15 dana kasnije.

Nema nagoveštaja da su deca obolela

Svi zaposleni koji su u kontaktu sa decom se iz bezbednosnih razloga upućuju redovno na šestomesečne preglede. Prelević je rekao da će narednih dana zatražiti reviziju svih lekarskih uverenja zaposlenih koji su zasnovali radni odnos 20. jula

ove godine, kada je na čelu ustanove bio drugi direktor:

-Razumem zabrinutost roditelja, ali neka budu sigurni da ćemo mi u saradnji sa Zdravstvenim centrom učiniti sve da njihova deca budu bezbedna... Za sada nemamo nagoveštaja da je neko dete obolelo, a nadamo da će tako i ostati.

Vaspitačica je primljena u stalni radni odnos 20. jula ove godine, a nekoliko dana pre toga je podnela zdravstveno uverenje i sanitarnu knjižicu od Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu.

Tanjug

Foto: Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.