Novi Pazar: I ove godine 30 miliona dinara za mere energetske efikasnosti

Izvor: SandzakPress.net, 12.Jul.2023, 16:36

Novi Pazar: I ove godine 30 miliona dinara za mere energetske efikasnosti

Ministarstvo rudarstva i energetike izdvojiće 18 miliona dinara, a Grad Novi Pazar još 12 miliona za subvencionisanje mera energetske sanacije stambenih zgrada, kuća i stanova, saznaje radio Sto plus. Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović rekla je da je za realizaciju tih mera opredeljeno 1,79 milijardi dinara bespovratnih sredstava, od kojih je 55 odsto obezbedilo Ministarstvo, a ostalo lokalne samouprave. Ona je izjavila da je na prethodna tri javna poziva za povećanje energetske >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << efikasnosti u domaćinstvima subvencije dobilo oko 20.000 građana, dodajući da je plan da ih dobije još 50.000 domaćinstava. “Podrška države i lokalnih samouprava daje mogućnost građanima da izdvoje manje novca za mere kao što su zamena stolarije u domaćinstvu, poboljšanje izolacije krova i zidova, ugradnju efikasnijih kotlova ili ugradnju solarnih panela, a sa kojima smanjuju svoje troškove za energiju, ali i doprinose većoj energetskoj nezavisnosti i zdravijoj životnoj sredini za sve”, rekla je Đedović. Očekuje se da već tokom leta budu raspisani prvi javni pozivi za građane. (Radiostoplus) The post Novi Pazar: I ove godine 30 miliona dinara za mere energetske efikasnosti appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Pazar: Subvencije za energetsku efikasnost 30 miliona dinara

Izvor: Danas, 12.Jul.2023

Poboljšanje energetske efikasnosti u stambenim objektima, ove godine, u Novom Pazaru biće subvencionisano sa 30 miliona dinara.

Nastavak na Danas...

Za projekte iz oblasti ekologije i prevencije zavisnosti 4,8 miliona

Izvor: SandzakPress.net, 13.Jul.2023, 13:10

Grad Novi Pazar sufinansiraće 19 projekata udruženja građana iz oblasti zaštite životne sredine i prevencije zavisnosti sa nešto više od 4,8 miliona dinara, saznaje radio Sto plus. Od ukupno 2,9 miliona dinara, koliko je iz gradske kase opredeljeno za 12 projekata iz oblasti zaštite životne...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.