Novi Beograd slavi 65. rođendan

Izvor: Glas javnosti, 11.Apr.2013, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Beograd slavi 65. rođendan

BEOGRAD - Opština Novi Beograd danas će proslaviti 65 godina postojanja i Dan opštine svečanom akademijom na kojoj će biti dodeljene zahvalnice klubovima, organizacijama i pojedincima koji su svojim radom doprineli afirmaciji Novog Beograda.

Kako je saopšteno iz Opštine Novi Beograd, priznanja će dobiti Radio klub "Novi Beograd", Rukometni klub "Novi Beograd", deca Predškolske ustanove "11. april" i profesor muzičkog u OŠ "Laza Kostić", kompozitor i solista Milorad Đurić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Svečana akademija biće održana u zgradi opštine u petak u 14 sati, a istog dana, takođe u zgradi opštine, u 12 časova biće priređen i prijem za bivše predsednike opštine Novi Beograd.

Povodom proslave Dana opštine, Novi Beograd će posetiti i gosti iz inostranstva sa kojima opština Novi Beograd sarađuje iz prijateljskih opština Karpoš (Makedonija), Belfor (Francuska), iz Banjaluke.

Novi Beograd slavi svoj Dan u znak sećanja na 11. april 1948. godine kada je započeta izgradnja novog grada na levoj obali Save. Radne brigade su radile na močvarnom i peskovitom tlu, a sačinjavali su ih graditelji iz svih krajeva Jugoslavije. To je najveći graditeljski poduhvat u tadašnjoj Jugoslaviji i njegova osnovna postavka i danas stoji.

Novi Beograd je građen u arhitektonsko-urbanističkom stilu "Moderne" i uz Čandigar u Indiji i Braziliju, glavni grad Brazila, predstavlja arhitektonski spomenik tog stila 20 veka. Iz snova i entuzijazma jedne generacije nikao je grad u gradu sa modernim bulevarima i velelepnim šetalištima.

Danas zaokružuje svoj urbani identitet i izrasta u moderan poslovni centar Beograda i regiona, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Obeleženo 65 godina od postojanja Novog Beograda

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Apr.2013

Opština Novi Beograd danas je proslavila 65 godina postojanja i Dan opštine, a tim povodom organizovana je i svečana akademija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.