Novi Bečej: Otkazan festival posle optužbi da će nastupati mađarski neonacisti

Izvor: Press, 15.Avg.2014, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Bečej: Otkazan festival posle optužbi da će nastupati mađarski neonacisti

Jedan od organizatora tog kampa Ferenc Erman danas je u izjavi Tanjugu objasnio da je ta manifestacija otkazana posle iznošenje raznih optužbi u mediji ponoviši da Siva nije ni trebalo da učestvuje.

Erman je naveo i da je kamp otkazan kako bi se izbegle i moguće provokacije posle neosnovnih optužbi dodavši da organizatori ne bi ni dozvolili da nikakva nacistička grupa ili pojedinac nastupe.



On je juče kazao Tanjugu da "to nije nikakav festival, i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je to letnji kamp zatvorenog kruga", istakavši da "nikakva takva mađarska grupa neće nastupiti, jer im mi to nećemo dozvoliti".

Na nastup Sive, pevač neonacističkog rok benda Romantikus Erőszak (Romantično nasilje), prvo je upozorila Antifašistička akcija (AFA) Novog Sada, da bi zatim reagovale i Liberalno demokratska partija i Demokratska stranka Srbije koje su zatražile da se taj nastup zabrani. Iz AFA su upozorili juče da je trodnevni festival, koji je trebalo da počne 19. avgusta u Araču kod Novog Bečeja "zamena za zabranjeni festival EMI tabor koji su godinama organizovali mađarski fašisti u Vojvodini, Transilvaniji i Slovačkoj".

AFA je bila pozvala sve antifašiste "da i ovaj put stanu na put javim manifestacijama fašizma, bez obzira iz koje nacionalne zajednice one dolaze".

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.